RELATII

Somnul BRUSC ”de după” al bărbaților are o justificare

Foto: drweil.com

Pentru majoritatea oamenilor, orgasmul este plăcerea supremă, un lucru dorit și savurat. Pentru unii însă, marele O poate avea efecte secundare neașteptate, cum ar fi: halucinații, crize de plâns, strănut

Acestea și multe alte simptome bizare au fost semnalate în materialele de specialitate, la capitolul pe care specialiștii îl numesc fenomen periorgasmic.

Un raport din ”Sexual Medicine Reviews” descrie orgasmul ”ca o senzație intensă în tot corpul, puls accelerat, tensiune mărită, îmbujorare și respirație sacadată.”

CITEȘTE ȘI: Iată ce scrie în BIBLIE despre preludiu și pozițiile sexuale. ”Să nu vă lipsiţi unul pe altul de…”

La nivel pshihologic, apar sentimentele de dragoste, fericire și relaxare. Autorii raportului au concluzionat: ”Răspunsul sexual al oamenilor este complex și diferit. Dorim să atragem atenția terapeuților să nu se alarmeze, dacă aud de simptome ciudate după orgasm. Acestea sunt cele mai întâlnite, potrivit dailymail.co.uk.

Plânsul. Se pare că este cea mai frecventă reacție și se pare că apare cel mai des în cuplurile stabile.

Halucinații. Unele femei au povestit că au fost conduse pe alt tărâm, la propriu, de către partenerul lor. Într-un studiu efectuat pe 50 de femei din Turcia, în 2011, 70% spuneau că au simțit că zboară, în timpul sexului.

CITEȘTE ȘI: Cum se schimbă PREFERINȚELE SEXUALE, odată cu VÂRSTA

Un sfert dintre cei intervievați au spus că după sex au avut sentimentul de deja vu, ca și cum acea partidă se mai întâmplase cândva, exact la fel.

Strănutul. Specialiștii spun că în timpul climaxului, sunt activați diverși nervi, care pot cauza și strănut. Există un caz celebru al unui bărbat de 59 de ani, care după orgasm, a dezvoltat o rinită cronică timp de 10 ani!

Stare de rău. Este mai întâlnită la bărbați, după ce au ejaculat. Ei se confruntă cu oboseală severă, cu febră chiar și o stare de rău, ca atunci când au gripă.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT De ce femeile își doresc SEX dur?

Unii pot adormi instant! Faptul că cei mai mulţi dintre bărbaţi adorm imediat după ce au facăut sex are acum şi o explicaţie ştiinţifică, potrivit unui studiu recent. Reacţia este „dictată” de cortexul cerebral – acea parte a creierului are un rol vital în percepţie, atenţie şi conştienţă.

Foto: Pinterest.com

Un alt motiv pentru care bărbaţii preferă să doarmă imediat după ce au făcut sex este faptul că creierul lor este inundat cu substanţe care induc starea de somnolenţă după ce au avut orgasm, precum serotonina.

De asemenea, oamenii de știință spun că organismul poate considera proteinele din spermă drept invadatori și atunci activează brusc sistemul imunitar, pentru a lupta cu agenții străini.

CITEȘTE ȘI: UIMITOR! Majoritatea femeilor au ACEASTĂ fantezie  în timpul sexului

Orgasmul mai poate declanșa convulsii, dureri și migrene. Desigur, aceste efecte secundare nu apar la toți, ”marele O” rămâne o plăcere pentru marea majoritate a oamenilor.

Comentarii: