NUTRITIE SANATATE

Un celebru nutriționist face o afirmație șocantă: mâncarea ucide mai mulți oameni decât alcoolul și tutunul la un loc!

Diabetul, obezitatea, bolile cardivasculare și cancerul fac ravagii în ultimele decenii. Și totul, susțin specialiștii, mai ales din cauza alimentației nesănătoase.

Iar când statistica ne pune în față cifre înfiorătoare, începem să ne punem întrebări: anual, alimentația necorespunzătoare face în medie 14 milioane de victime, pe când fumatul și alcoolul sunt responsabile pentru moartea a 12 milioane de persoane!

Ce este de făcut? Un reputat nutriționist, cu o carieră de peste 50 de ani în medicină, profesorul Nicolae Hâncu a tratat la viața lui zeci de mii de pacienți. Filosofia lui e simplă: cea mai bună formă de tratament este prevenția.

 

Citește și: Alimentele indicate bărbaților de PESTE 50 de ani

 

Interzis la… interzicere

”Este interzis să interzicem, trebuie să fie un echilibru în toate și acesta se învață pe parcurs”, spune celebrul profesor. autor a numeroase cărți și lucrări în domeniu.

Nu este de acord cu extremele, ci un echilibru alimentar, dublat întotdeauna de mișcare. Medicul Nicolae Hâncu ne explică și faptul că nu există alimente bune sau rele, ci ele se transformă.

”Există alimente prietenoase, mai puțin prietenoase și alimente dușmănoase. De exemplu, să mănânci 4-5 ouă pe săptămână transformă oul într-un aliment extrem de prietenos. Dar dacă mănânci 10 ouă pe zi ca să crești masa musculară, oul devine neprietenos”, spune profesorul Hâncu pentru portalul doctorulzilei.ro.

 

Citește și: De ce românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din Europa. Care sunt consecințele

 

Cauzele epidemiei de diabet

Asistăm în ultima vreme la o adevărată epidemie de diabet. Iar cauzele sunt stilul de viață al omului modern, subliniază Nicolae Hâncu, fost șef al Centrului de Diabet și unul dintre cei mai renumiți specialiști în diabet zaharat, nutriție, obezitate și dislipidemii din țară.

”Epidemia aceasta de diabet și obezitate este probabil cea mai mare din istoria umanității. Iar cauzele ei sunt legate de stilul de viață, fără îndoială. Înainte dacă voiai să urci la Babele din Bucegi, urcai pe picioare, acum mergi cu mașina sau cu telefericul. Stilul de mâncare s-a schimbat, există sedentarism, fumat și alcool”, încheie celebrul nutriționist.

 

sursa: doctorulzilei.ro

 

Comentarii: