LIFESTYLE

VÂRSTA la care este cel mai bine să naşti. Noile cercetări răstoarnă tot ce știai!

Foto: Pinterest.com

Până nu demult, medicii credeau că este mult prea târziu pentru o femeie să nască prima oară după vârsta de 25 ani. Vârsta ideală a mamei era considerată cea cuprinsă între 20 și 27 ani. Ultimele descoperiri ale cercetătorilor științifici resping această teorie.

Pe de-o parte, mamele tinere sunt mai sănătoase, iar ovulele nu au fost afectate atât de mult de condițiile din mediul înconjurător precum ovulele femeilor mai în vârstă. Pe de-altă parte, cu fiecare an, femeile decid să devină mame tot mai târziu.

Descoperirile medicului John Mirowski de la Universitatea din Texas arată că vârsta ideală la care trebuie să naști primul copil este 34 ani. Atunci organismul femeii este mult mai pregătit să conceapă și să suporte sarcina. Pe lângă asta, la femeile mai tinere, mult mai des apar diverse boli și stări care complică nașterea.

În apărarea acestei poziții au sărit și psihologii, care spun că după 30 ani femeile de obicei se află în relații mult mai serioase și mai stabile, au un venit mai stabil și experiență de viață suficientă încât să poată educa micuțul.

Cum să-ți îngrijești părul în timpul SARCINII

Îți lași bebelușul să se joace pe smartphone sau tabletă? Iată CE se poate ÎNTÂMPLA

Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

Totuși, medicii avertizează că la femeile cu vârsta mai mare de 35 ani crește riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv maladii ale sistemului reproductiv, de aceea la această vârstă femeile trebuie să planifice sarcina sub supravegherea strictă a medicilor.

Comentarii: