SANATATE

Vitamina care reduce riscul de a face cancer cu 40%

Foto: Pinterest.com

Peste jumatate din populatie sufera de deficit de vitamina D. Noi studii arata insa ca un consum zilnic de vitamina D, poate reduce riscul de cancer cu aproape 40%.

Potrivit unui studiu intitulat “Vitamina D si Omega-3”, s-a descoperit ca vitamina D are o influenta considerabila in protejarea de cancer agresiv. Autoarea sudiului, dr. Paulete Chandler sustine ca vitamina D reduce considerabil riscul de a muri din cauza bolii.

CITEȘTE ȘI: Vitamina de care ai nevoie atunci când zbori cu avionul: De ce anume te protejează

Potrivit studiului, un aport zilnic de 2.000 unitati de vitamina D3 a fost asociat cu un risc redus cu 17% in cazul cancerului fatal si cu 40% in cazul cancerului mai putin sever.

”Aceste constatari sugereaza ca vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta cancere avansate. Vitamina D este un supliment care este usor de gasit, ieftin si care a fost folosit si studiat timp de decenii. Constatarile noastre, in special reducerea puternica a riscului observata la persoanele cu greutate normala, ofera noi informatii despre relatia dintre vitamina D si cancerul avansat” , a declarat Dr. Paulette Chandler, potrivit antena3.ro.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D și diabetul: Efectul benefic pe care îl are asupra acestei boli

Mai mult, in cadrul aceluiasi studiu s-a depistat faptul ca inflamatia cauzata de obezitate poate reduce eficacitatea vitaminei D prin modificari ale functiei receptorilor de vitamina D sau ale raspunsului la aceasta.

Comentarii: