SANATATE

Vitaminele esențiale pentru imunitate: Ajută în special la combaterea infecțiilor respiratorii

Vara este momentul ideal să ne facem plinul de vitamine și minerale. Toate sunt bune pentru imunitate, însă unele dintre ele au un rol aparte și e important să le includem în dietă. Uneori, e nevoie și de suplimente alimentare.

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie, membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie Herbalife subliniază că toate vitaminele și mineralele sunt esențiale în apărarea imună, dar că un rol aparte îl au vitaminele C și D, zincul și seleniul.

“Suplimentele completează nutrienții ce vin prin alimente și sunt utile mai ales când vine vorba de elemente mai greu de dobândit în alimentația obișnuită, cum ar fi anumite tipuri speciale de fibre prebiotice, ce stimulează proliferarea bacteriilor prietenoase în microbiota intestinală.

CITEȘTE ȘI: Risc de diabet: Vitamina care reglează glicemia NU trebuie să îți lipsească din corp

Toate vitaminele și mineralele sunt esențiale în apărarea imună, dar un rol aparte îl au vitaminele C, D. Între elementele minerale, Zincul a fost des folosit mai ales în profilaxia infecțiilor respiratorii, ca și Seleniul, care este un important antioxidant”, menționează dr. Corina Zugravu, potrivit doctorulzilei.ro.

Vara e momentul să ne călim

Deși un stil de viață activ și sănătos, care include o alimentație bună, este esențial pentru ca sistemul imunitar să fie mereu în formă, foarte multor oameni le lipsesc anumiți nutrienți de care organismul are nevoie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproape 75% din populația mondială nu consumă cantități suficiente de fructe și legume, care reprezintă sursa principală de antioxidanți ce au rolul de a întări sistemul imunitar.

Folosirea unui supliment alimentar, precum Immune Booster, ca parte integrantă a unui stil de viață activ și sănătos, poate fi foarte utilă în susținerea imunității.

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu este de părere că vara este sezonul ideal pentru a păstra imunitatea la un nivel optim.

CITEȘTE ȘI: Medicii lămuresc eterna dilemă: Poate vitamina C să prevină răceala sau nu?

„Consumul de fructe și legume este maxim, pentru că toate sunt proaspete și în sezon, oferind o baterie întreaga de vitamine, minerale și antioxidanți. Vara e momentul să “dăm un brânci” imunității nespecifice, să practicăm ceea ce înainte se numea “călire”: să stăm afară la aer curat cât mai mult timp, să ne expunem la soare (bine protejați, desigur), să facem baie în ape cu temperaturi mai scăzute”, explică Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Comentarii: