LIFESTYLE

Xavier Pascual, antrenorul spaniol al naționalei de handbal masculin, ia lecții de limba română

Xavier Pascual, tehnicianul care a stat 12 ani pe banca Barcelonei și a câștigat alături de clubul catalan nu mai puțin de 61 de trofee, a venit la naționala masculină de handbal a României cu gânduri mari! Să o readucă acolo unde a fost cu ani în urmă, în elita handbalului mondial!

Pentru asta e nevoie de multă muncă. Spaniolul a încheiat un prim stagiu de pregătire cu 32 de jucători la finalul căruia a tras și câteva concluzii.

„Mai e mult de muncă! Vedem ce va fi peste 4 luni, atunci putem vorbi despre Mondialul din 2023 și să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Paris!”, mărturisește Xavier Pascual.

Selecționerul este profesor pentru jucători, dar, la rândul său, se simte și el ca un școlar. „Am profesor, încerc să vorbesc în limba română, deși îmi este greu. În acest moment este foarte complicat pentru mine. Gândesc în spaniolă, nici în engleză nu îmi este foarte ușor să vorbesc, iar acum învăț și limba română”, recunoaște spaniolul.

CITEȘTE ȘI: Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Încântați de selecționer

Spaniolul nu este chiar un necunoscut pentru handbaliști. Portarul Iancu și pivotul Rotaru au lucrat cu el și în urmă cu doi ani, în primul mandat al acestuia la echipa națională. Jucătorii știu că e nevoie de multă muncă la prima reprezentativă și mai este mult până departe!

 „Acum avem mult de tras. Cumva trebuie să ne ridicăm ca Pasarea Phoenix și să aducem calificarea. Paski a venit cu un suflu bun ca de fiecare dată, acum se întinerește lotul ceea ce e bine, putem să creștem”, spune Ionuț Iancu.

„ E o plăcere să lucrăm cu dânsul, învățăm în fiecare zi lucruri noi și avem de pus la punct multe detalii”, spune și Vlad Rotaru.

Comentarii: