FRUMUSETE

VARA ne cade mai mult păr! Iată care sunt cauzele

Foto: health.com

Zilele de vară sunt cu adevărat un moment de fericire, însă nu pentru toată lumea. Soarele, mersul la piscină sau la mare, toate afectează pielea și părul. Probabil că ai observat și tu că vara este anotimpul în care îți cad mai multe fire de păr decât de obicei. Te-ai întrebat de ce?

Ei bine, factorii care provoacă pierderea firelor de păr sunt nenumărate. Însă, ca să poți ține un control asupra problemei, iată care sunt principalele cauze potrivit celor de la dailymail.co.uk:

Soarele

Oamenii tind să se expună soarelui de vară perioade mai lungi, aceasta fiind prin urmare principala cauză a pierderii firelor de păr. Razele ultraviolete ale soarelui pot deshidrata, usca și decolora podoaba capilară. În plus, părul uscat este mai fragil, motiv pentru care se rupe mai ușor.

CITEȘTE ȘI: Cum poate creşte părul doi centimetri într-o săptămână: Iată reţeta minune

Pentru a preveni această problemă, protejează-l prin purtarea unei pălării sau cu protecție împotriva căldurii.

Clorul

În timpul verii, părul este expus la substanțe chimice din piscine, cum ar fi clorul, prea adesea, care poate provoca deteriorarea părului. Clorul conține proprietăți chimice care usucă firele de păr de la rădăcină și afectează producția de sebum, provocând subțierea și uscarea șuvițelor. O soluție ar fi aplicarea de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pe păr pentru a-l proteja și a-l menține hidratat.

Mătreața

Este binecunoscut faptul că mătreața se agravează odată cu căldura. Dacă este lăsată netratată, mătreața poate provoca mâncărimea și inflamația scalpului, ducând la pierderea temporară a părului.

CITEȘTE ȘI: Căderea părului poate ascunde boli GRAVE: Ce ne recomandă medicii

Recomandat este să se folosească un șampon antimătreață în lunile de vară.

Perierea părului umed

Părul intră în contact cu apa mult mai des vara, fie în piscină sau mare, fie te prinde ploaia ori îl speli. Însă sunt multe persoane care îl piaptănă cât este umed, lucru care nu este recomandat, deoarece crește riscul de subțiere și rupere. Folosește un șampon care întărește rădăcinile și reduce căderea podoabei capilare.

CITEȘTE ȘI: Pastilele efervescente NU trebuie luate prea des, ne AVERTIZEAZĂ medicii

Pentru a evita problemele capilare care pot să apară vara, include în rutina de îngrijire un șampon și un balsam/mască de calitate, hidratante, care să lase părul sănătos și hidratat.

Comentarii: