LIFESTYLE NUTRITIE

Avocaderia, restaurantul newyorkez cu meniul dedicat fructului avocado

Bogat în grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, avocado a devenit în ultima vreme unul dintre alimentele preferate în Statele Unite, iar acest lucru i-a oferit o idee de afacere unui italian care, alături de doi compatrioți, a tradus succesul acestui fruct într-un concept de restaurant mai puțin obișnuit, în New York, informează marți DPA.

Tot ce se află în meniul localului Avocaderia, inclusiv băuturile, conține avocado. Astfel, clienții se pot bucura de acest fruct pe pâine prăjită, într-o salată, amestecat în smoothie-uri sau într-un con de înghețată.

Majoritatea europenilor, în special din Italia, nu consumă în mod regulat avocado, susține cofondatorul restaurantului, Francesco Brachetti. El a locuit în Mexico City timp de un an și își amintește că s-a îndrăgostit în acea perioadă de „avos”, pe care le mânca aproape zilnic.

Alături de prietenul său, Alessandro Biggi, care tânjea după alimente sănătoase în timpul șederii în Statele Unite, dar și cu cheful Alberto Gramini, Brachetti a venit cu ideea unui local cu meniul bazat pe avocado.

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Susținătorii alimentației sănătoase promovează grăsimile nesaturate pentru rolul lor benefic asupra organismului, iar fructul de avocado este unul dintre cele mai lăudate în acest sens și extrem de popular în acest moment în Statele Unite.

Răsfoiște galeria de mai jos pentru a vedea meniul:

Potrivit unui raport publicat în Washington Post, consumul acestui fruct, importat din sudul Mexicului, a crescut de peste două ori în SUA între anii 2005 și 2015. Chips-urile tortilla servite cu guacamole se află de multă vreme în meniul tip snack-food din această țară, însă mai nou avocado este inclus din ce în ce mai des în salate și senvișuri.

O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!

SURPRINZĂTOR! Cât trebuie să dureze o partidă de sex. Te încadrezi?

Ce fantezie romantică are, în funcţie de zodia sub care s-a născut

Împătimiții fotbalului american au consumat, la nivel național, 35.000 de tone de avocado în timpul ultimei ediții a Super Bowl, ultimul meci din sezonul NFL, mai arată sursa citată.

Comentarii: