LIFESTYLE

A venit frigul mai devreme! Ce ne sfătuiesc medicii

Foto: Pinterest.com

După o vară cu temperaturi rezonabile, a venit frigul brusc, poate puţin mai devreme decât ne aşteptam.

CITEȘTE ȘI: Tulburările digestive frecvente toamna. Vezi care sunt alimentele de sezon ce îngreunează digestia

Schimbările bruşte de temperatură nu sunt benefice organismului, însă dacă ştim să ne adaptăm rapid, să ne îmbrăcăm şi să ne alimentăm corespunzător, putem evita îmbolnăvirile.

Cei mai expuşi la schimbările de temperatură sunt copiii, atrag atenţia specialiştii. Aceștia ne recomandă să adaptăm îmbrăcămintea la condiţiile termice existente şi să avem un consum alimentar adecvat: sucuri de fructe, legume, mai puţină grăsime.

În cazul în care apar simptome de răceală, prezentați-vă la medic pentru o evaluare. Copiii care prezintă semne de răceală – având în vedere că virozele sunt foarte rapid transmise – ar trebui izolați la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi esenţiale pentru a avea o imunitate ridicată: Ce alimente trebuie să consumi toamna

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Odată cu venirea toamnei, specialiştii recomandă populației să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii.

Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Comentarii: