NUTRITIE SANATATE

Alimentele care fac minuni: Cele mai bune amestecuri pentru sănătate

Acestea sunt alimentele care fac minuni. Specialiştii ne dezvăluie cele mai bune amestecuri pentru sănătatea noastră.

 

Combinaţiile de alimente sănătoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat. Iată mixurile benefice pentru corpul tău!

 

Fasolea şi roşiile este un duo dinamic pentru că, atunci când sunt consumate împreună, cele două alimente sporesc aportul de fier din organism, care este benefic atât pentru creier, cât şi pentru buna funcţionare a muşchilor.

Iaurtul cu banane este o altă combinație foarte eficientă pentru refacerea muşchilor după un exerciţiu fizic extrem de solicitant.

Cercetările au arătat că, prin consumarea împreună a acestor două alimente, imediat după ce au fost efectuate exerciţii fizice, refacerea musculară are loc în timp foarte scurt.

Prin combinarea de carbohidraţi şi proteine creşte nivelul de insulină, ceea ce permite muşchilor să absoarbă nutrienţi, precum aminoacizii sau glucoza, şi să devină mai puternici.

O altă combinație extrem de benefică pentru organism este peștele și vinul. Cele două alimente reprezintă combinaţia perfectă pentru că vinul ajută la absorbţia grăsimilor Omega 3 care se află în carnea de peşte.

Specialiştii italieni au descoperit, de curând, că femeile care consumă cel puţin un pahar de vin pe zi au un nivel mai crescut de Omega 3.

Aceste grăsimi care fac parte din categoria celor “bune” se regăsesc în peşte precum somonul, sardinele sau păstrăvul. Potrivit doctorulzilei.ro, rezultatele nu sunt deloc aceleaşi atunci când vinul este înlocuit cu bere sau băuturi spirtoase.

Combinația mere și zmeură sporesc capacitatea antioxidanţilor de a lupta împotriva diferitelor tipuri de boală.

Comentarii: