SANATATE

Aveau dreptate și bătrânii noștri! Bolile ni se citesc pe chip, iată cine spune asta

Fața este cea care ne arată cu siguranță starea de spirit, trăirile și sentimentele. Ne încruntăm, facem grimase de durere, ne dau lacrimile, râdem cu gura până la urechi, roșim sau devenim livizi, reacționăm practic la orice emoție din interior și asta se vede pe chipul nostru.

Iar până de curând mai știam mici ponturi, că tot fața ne dă semnale că ceva nu funcționează cum ar trebui. De pildă, ochii și pielea galbenă indică faptul că ficatul nu e în regulă, cearcănele arată o deficiență de vitamine B12 sau chiar anemie, iar buzele crăpate sunt semn că organismul nu e hidtratat corespunzător. Dar chinezii spun că e mult mai mult decât atât.

 

Citește și: Amorţirea mâinii în timpul nopţii, semnul unei afecţiuni grave. Ce măsuri trebuie să iei

 

Harta feței, realizată de taoiști

Chinezii au ajuns la concluzia că fiecare parte a feței reprezintă un organ. Atunci când ceva nu funcționează la capacitatea optimă, anumite zone ale feței îți semnalează acest lucru.

De exemplu, știați că modificările asupra urechilor indică probleme la rinichi, cum ar fi de exces de sare din organism, de lipsa hidratării sau de consumul ridicat de condimente și cofeină? Sincer, eu habar nu aveam.

Desigur, în adolescență am auzit cu toții și cu toatele că dacă ne ies coșuri în bărbie e de la hormoni. Ei bine, da, se pare că vorbele bunicilor aveau și ceva sâmbure de adevăr, vin să susțină chinezii, care ne explică faptul că bărbia este cea care ne dă alarma când ceva nu funcționează pe partea genitală.

 

Legătura dintre sprâncene și…ficat

La asta cred că nu v-ați fi gândit niciodată! Că arcul sprâncenelor poate arăta dacă avem probleme cu… ficatul. Dacă la eventuale dificultăți de respirație sau aspecte dubioase la nivelul nasului, am fi putut să facem legătura cu ceva afecțiuni cardiace sau dacă la o culoare nefirească în obraji, ne-am fi gândit la probleme pulmonare, n-am fi legat în vechi ficatul de sprâncene.

Spun practicanții medicinei tradiționale chineze că modificarea părților exterioare ale sprâncenelor indică probleme hepatice. Dar și eventuale alergii la alimente. alergic la anumite alimente sau că sistemul digestiv este suprasolicitat si nu are timp suficient de odihnă.

 

Citește și: Aveți degetele umflate? Iată care pot fi cauzele

 

Ce înseamnă Mien Shaing

Mien Shaing este o practică taoistă, veche de sute de ani, care înseamnă practic ”cititul pe chip”.  Cartografierea feței. Medicina tradițională chineză este convinsă că această procedură spune mult mai multe despre corpul nostru decât ne putem noi imagina.

În orice moment, susțin taoiștii, oricine poate determina Wu Xing-ul oricui – adică personalitatea, temperamentul, caracterul și sănătatea. Cele cinci elemente taoiste – lemnul, focul, pământul, metalul și apa – sunt metafore folosite de vechii filosofi taoiști pentru a explica relațiile, interacțiunea și șansele de reușită pentru orice în acest Univers.

În ziua de astăzi, cititul de pe față a devenit din ce în ce mai popular. Iar școlile care predau Mien Shiang sunt din ce în ce mai răspândite în toată lumea.

 

 

 

Comentarii: