SANATATE

Avertisment dur al medicilor: Simptomele care îţi arată că ai ficatul bolnav

Foto: Pinterest.com

Avertisment extrem de dur şi de luat în seamă al medicilor. Acestea sunt simptomele care îţi arată că ai ficatul bolnav şi că trebuie să iei măsuri radicale.

 

Afecțiunile la nivelul ficatului pot duce la probleme grave de sănătate. Prin urmare, este important să luăm măsuri încă de la primele simptome.

 

Cum îți dai seama că ceva e în neregulă? Cele mai frecvente simptome sunt oboseala excesivă, durerea abdominală și slăbirea bruscă. Acestea pot fi și semne ale altei boli, așa că este necesar să mergi la medic.

Respectă regula 80/20 – organismul tău are nevoie zilnic de alimente proaspete, neprocesate. Așa că asigură un procent de 80% din alimentația ta cu fructe, legume, nuci și semințe, lactate slabe și carne cu grăsime sănătoasă. Pentru restul de 20% poți păstra micile “rasfaturi”: făinoase, dulciuri, brânzeturi măturate, etc.

Nu mânca în exces – o supraîncărcare a sistemului digestiv este și ea dăunătoare ficatului, în special atunci când nu consumi atât de multe calorii fiindcă ai un stil de viață sedentar, potrivit doc.ro. Trebuie să găsești echilibrul între un program de masă regulat, nevoile nutritive ale organismului tău, și senzația de foame.

Comentarii: