SANATATE

Boala de care te poți vindeca dacă slăbești rapid

daoism.ro

Obsesia slăbitului ne poate duce la greșeli grave. Există și situații când slăbitul accelerat ne poate vindeca. Iată ce boală poate intra în remisie pentru cel puțin doi ani.

O dietă săracă în calorii pe o perioadă de trei luni și menținerea greutății la nivelul atins în urma dietei pot duce la remisia unei boli de care suferă milioane de oameni.

Potrivit cercetătorilor din Marea Britanie, diabetul zaharat de tip 2 poate intra în remisie dacă ave, grijă să slăbim într-un ritm rapid. Ajută și dacă ne menținem.

De altfel, alimentele permise diabeticilor pot ajuta la slăbit având în vedere că sunt excluse din alimentație: zahărul, carbohidrații, prăjelile, băuturile acidulate și lista continuă cu un lung șir de „NU”.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D și diabetul: Efectul benefic pe care îl are asupra acestei boli

850 de calorii pe zi

O echipă de cercetători britanici a realizat un studiu care a inclus 149 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2. Aceștia au urmat o dietă săracă în calorii, adică 850 de calorii pe zi.

Practic, cu mai puțin de 400-500 de calorii față de cât ar fi consumat de obicei. Foarte important de menționat: dieta a fost bazată pe alimente lichide și a ținut între 12 și 30 de săptămâni, potrivit BBC.

După această perioadă, pacienților li s-a administrat o dietă cu alimente solide în următoarele săptămâni.

Veștile bune nu au încetat să apară în urma studiului. Potrivit acestuia, practic, consumând 850 de calorii pe zi timp de trei luni și apoi păstrând ritmul alert de slăbit, pui pe hold diabetul de tip 2 cel puțin pentru doi ani.

Astfel, 69 de participanți (46%) au înregistrat o remisie a afecțiunii, comparativ cu 4% dintre pacienții care primesc tratamentul standard ce include medicamentele obișnuite pentru această boală.

Nu au mai avut nevoie de medicamente pentru diabet

Astfel, mai arată studiul, după doi ani, 53 de pacienți (36%) au rămas într-o stare de remisie. Drept urmare, nu au mai avut nevoie să ia medicamente pentru diabet.

Cei care au participat la acest studiu au fost încurajați să își mențină un stil de viață sănătos. Mai mult, li s-a dat o soluție salvatoare în caz că este nevoie.

Soluția salvatoare a fost revenirea la dieta bazată pe alimente lichide, adică cea de la începutul studiului.

Adio diabetului zaharat?

Oamenii de știință care au realizat studiul au spus că mai mulți participanți care au înregistrat remisia diabetului au pierdut cel puțin 10 kg în perioada derulării studiului.

Ulterior, aceștia și-au menținut greutatea la nivelul atins în urma dietei.

Rezultatele sunt vești bune pentru milioane de pacienți din întreaga lume. Să-i spunem adio diabetului? Iată ce spune unul dintre autorii studiului.

“Rezultatele acestei cercegtări ar putea însemna sfârșitul epocii în care diabetul zaharat de tip 2 a fost considerat o boală progresivă inevitabilă”, a precizat Prof. Roy Taylor, cercetător la Universitatea Newcastle.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la durerile pe care le simți: Ar putea să te anunțe că ai diabet

Pe de altă parte, pierderea în kilograme într-un ritm rapid nu este singura cauză care ar putea pune diabetul pe hold timp de doi ani cel puțin.

Potrivit cercetătorilor, peste 15% dintre participanții la studiu au revenit la boală chiar dacă au dat jos în jur de 15 kilograme.

În urmă cu câțiva ani, un alt studiu realizat de cercetători britanici a relevat că diabetul de tip 2 poate fi învins printr-o dietă de 200 de calorii pe zi. Și este vorba tot de lichide, ca și în cazul studiului de mai sus.

Comentarii: