NUTRITIE SANATATE

Castravetele, mai mult decât o legumă – Cum reușește să te protejeze și de cancer

Foto: Pinterest.com

Castravetii sunt unele dintre legumele preferate ale verii. Acestia nu lipsesc din nicio salata si sunt legume extrem de racoroase si sanatoase. In plus, sunt si hidratante, castravetii continand apa in proportie de 95%.

Daca si tu te numeri printre persoanele care consuma foarte multi castraveti cruzi in timpul verii (si nu numai), atunci trebuie sa stii ca acestia au efecte deosebit de importante in ceea ce priveste sanatatea organismului tau.

CITEȘTE ȘI: De ce să NU mănânci roșii și castraveți: Efectul pe care îl are această combinație asupra stomacului

Ce se intampla in corpul tau cand consumi castraveti cruzi

Castravetele este o leguma care are multiple beneficii pentru sanatate. Aceasta este folosita in medicina traditionala datorita numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului. In plus, contine foarte putine calorii si provoaca o stare de satietate, fiind ideal si in curele de slabire.

Castravetii contin secoisolariciresinol, lariciresinol si pinoresinol, compusi care reduc riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, la san sau de prostata, portivit realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: NU aruncați coaja și semințele castravetilor! Sunt ingredintele pentru o excelentă băutură răcoritoare preparată acasă

In plus, enzimele si fibrele continute de coaja castravetelui ajuta la buna functionare a digestiei si ajuta la procesele metabolice hepatice.

Comentarii: