SANATATE

Cât de NOCIV este, de fapt, gătitul în FOLIE DE ALUMINIU

Foto: Pinterest.com

Multa lume foloseste folia de aluminiu in bucatarie: de la impachetarea mancarurilor pana la prepararea lor. Desi este usor de folosit si eficienta, nu este, insa, intotdeauna cea mai buna solutie pentru organism.

Acelasi lucru se poate spune si despre tigaile sau oalele din aluminiu. Sunt o varianta ieftina si usor de manuit, dar nu foare sanatoasa, spun studiile. Cand aluminiul este tinut la rece si nu este expus temperaturilor ridicate transferul de particule de aluminiu din folie catre mancare este minim.

In schimb, studiul arata ca ingredientele gatite in folie de aluminiu la temperaturi peste 150C duce la un transfer urias de aluminiu catre mancare. In cazul carnurilor rosii transferul este 378%, in timp ce in cazul carnurilor de pasare trasnferul este de 215%, au descoperit cercetatorii.

CÂTĂ mâncare înseamnă SUFICIENT pentru un copil

OȚETUL, ingredientul minune în grădină și în casă

Marele secret al zodiei în care te-ai născut: Când ai cele mai mari realizări

Cele mai comune simptome ale intoxicării cu aluminiu sunt slăbiciunea musculară, dureri ale oaselor, ameţeală şi confuzie. Unii specialişti atrag atenţia şi asupra faptului că poate provoca deficienţe de creştere în cazul copiilor.

Foto: Pinterest.com

Anemia, afecţiunile sistemului respirator şi maladia Alzheimer pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea excesivă a foliei de aluminiu. Aluminiul se găseşte în scoarţa Pământului, iar organismul uman nu are nevoie de acest metal pentru a funcţiona.

De ce NU trebuie să evităm strugurii, chiar și în DIETE. Care este porţia ideală

CÂT colesterol conţin alimentele pe care le consumăm zilnic

Cu toate acestea, el se găseşte în medicamente şi în alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Astfel, de fiecare dată când administrăm o doză mai mare de aspirină (sau de orice alt supliment alimentar) decât cea prescrisă, riscul de a ne intoxica cu aluminiu creşte exponenţial, conform healthline.com.

Problema reală este că aluminiul este utilizat mult prea des în bucătărie, iar la temperturi ridicate, transferul de particule din folie sau oale către carnea sau legumele preparate poate face ca aceste alimente să devină toxice.

Foto: Pinterest.com

Organismul uman poate procesa acest metal în cantităţi mici, dar ar trebui să evitaţi să îl utilizaţi. Dacă aveţi vase sau farfurii de aluminiu, ar trebui să le înlocuiţi.

De ce femeile sunt MAI NERVOASE decât bărbații

Partenerii ideali pentru relații de lungă durată, în funcție de ZODIE

Știi cum să te comporți cu oamenii AGRESIVI?

Cel mai important aspect ar fi să nu mai procesaţi termic alimentele în folie de aluminiu sau in forme de aluminiu de unica folosinta. Dacă este posibil, încercaţi să renunţaţi şi la alimentele procesate şi ambalate.

Comentarii: