NUTRITIE SANATATE

Ce efect are cafeaua asupra părului: Cum reduce căderea acestuia

Foto: Pinterest.com

Ce efect are cafeaua asupra părului: Cum reduce căderea acestuia. Starea părului dumneavoastră poate fi afectată de genetică, de regimul alimentar, de afecțiunile medicale de bază și chiar de medicamentele pe care le luați. Dar, în plus, aspectul și sănătatea acestuia sunt afectate și de ceea ce mâncați și beți – de exemplu, consumul de cafea . Despre dacă este bună pentru păr, ne împărtășește medicul Kimberly Shao.

Potrivit expertului, băutura poate bloca căderea părului și reduce riscul de chelie.

Ce efect are cafeaua asupra părului

Poți avea parte de căderea părului din cauza mai multor factori: schimbări hormonale, stres, deteriorarea foliculilor de păr etc. Dar cofeina vă poate ajuta părul să crească la loc. Se pare că aceasta crește faza de creștere a rădăcinilor și ajută la întărirea acestora.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință japonezi: Cafeaua încetinește îmbătrânirea acestui organ

În plus, băutura poate bloca acțiunea anumitor hormoni care deteriorează foliculii de păr și contribuie la căderea părului – în special în cazul bărbaților sau al persoanelor predispuse la chelie. Cu toate acestea, beneficiile cofeinei pentru păr au fost dovedite doar în cadrul unor studii de laborator, așa că sunt necesare mai multe experimente pentru a înțelege mai bine efectele sale în acest sens, spune nutriționistul.

Proprietățile antioxidante ale băuturii, care pot proteja celulele de daune, pot afecta nu numai organele și țesuturile, ci și foliculii de păr aplicați local. Folosirea unui șampon cu aceste substanțe timp de șase luni îmbunătățește semnificativ densitatea și rezistența părului.

Expertul adaugă că nu există dovezi că băutura discutată poate provoca căderea părului.

„Cu toate acestea, nu uitați că un consum excesiv de produse cu cofeină poate duce la probleme digestive sau la vedere încețoșată”, împărtășește Dr. Shao.

Medical News Today scrie despre un studiu care spune că consumul a 3 cești de băutură cofeinizată pe zi poate reduce riscul de cancer la ficat cu 50%.

Un alt studiu arată că consumul a 4 pahare pe zi poate reduce riscul de cancer la gât de până la 2 ori. Consumul de cofeină are un efect pozitiv și asupra creierului.

CITEȘTE ȘI: O ceaşcă în plus de cafea neîndulcită pe zi ajută la pierderea în greutate: Cât timp trebuie să faci asta pentru a se vedea efectul

Un studiu din 2014 al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard a constatat că consumul a 2 până la 4 cești de această băutură pe zi poate reduce riscul de sinucidere la adulți.

Un alt studiu a constatat că un consum de 200 mg de cofeină în fiecare zi poate îmbunătăți memoria pe termen lung. Oamenii de știință consideră, de asemenea, că consumul de cofeină poate proteja împotriva diabetului de tip 2, a bolii Parkinson, a bolilor cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral.

Comentarii: