SANATATE

Ce ne transmite DUREREA DE CAP despre starea de sănătate

Foto: Pinterest.com

Durerile de cap sunt foarte frecvente și sunt, de obicei, inofensive și dispar singure. Cu toate acestea, uneori aceste dureri de cap pot fi un semn de ceva mai grav.

Iată câteva lucruri pe care să le țineți minte data viitoare când aveți o durere de cap care are aceste simptome.

Cele mai frecvente tipuri de dureri de cap sunt durerile de cap provocate de tensiune, sinuzitele sau migrenele. Persoanele care suferă de aceste dureri de cap au de obicei o durere mocnită care se clădește lent, dar tinde să dispară după ceva timp.

În timp ce durerea de cap obișnuită este de obicei inofensivă, în unele cazuri o durere de cap poate fi un semn de accident vascular cerebral, un anevrism, o tumoare pe creier sau sângerare în creier. În cazuri foarte rare, acestea pot însemna că artele și venele dvs. nu sunt conectate corect, notează site-ul diply.com.

Dacă durerea de cap este bruscă și este insuportabilă, se numește o durere ”lovitură de trăznet”. De obicei sunt cele mai dureroase după 60 de secunde și adesea sunt un semn de sângerare în creier și pot fi foarte grave.

Cu DIETA NATMAN poți pierde 3-5 kg în doar 4 zile

Principalele DEFECTE ale femeilor prin care resping bărbații

Cum poți face un avocado crud să se coacă în 10 minute

Dacă aveți o durere de cap după exerciții fizice sau orice altă activitate fizică ar putea fi un simptom al unei tumori cerebrale sau al unui anevrism.

Durerile de cap grave pot cauza discursul neclar și vederea încețoșată. Ele pot provoca, de asemenea, probleme de echilibru, confuzie sau pierdere de memorie. Acestea sunt, de asemenea, semnele accidentului vascular cerebral.

Dacă aveți dureri de cap când sunteți peste vârsta de 55 de ani, discutați cu medicul dumneavoastră. De asemenea, dacă ați avut răni la cap și ați avut o durere de cap, aceasta ar putea duce la comoție sau la leziuni cerebrale, dacă nu este tratată imediat.

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Dacă durerea de cap se află în jurul unui ochi se numește durere de tip cluster. Dacă ochiul devine roșu, ar putea fi un semn al unei tumori cerebrale sau anevrism. Clusterul poate provoca greață și vărsături. Dar dacă aveți febră sau gât rigid, ar putea fi meningită. Trebuie să vizitați un doctor dacă durerea de cap se înrăutățește după 24 de ore.

Comentarii: