NUTRITIE

Ce trebuie să mănânci ÎNAINTE și DUPĂ antrenament dacă vrei să slăbești

 

Russell Bateman, antrenorul unor vedete precum Ellie Goulding și Suki Waterhouse, a întocmit o listă pentru The Independent cu alimentele pe care trebuie să le mănânci înainte și după antrenamentul fizic dacă vrei să slăbești.

Înainte de antrenament: nuci

„Nucile reprezintă o sursă importantă de grăsimi sănătoase,” spune Bateman. De asemenea, nucile ajută la menținerea unui nivel ridicat de zahăr în sânge pentru o perioadă lungă de timp. Înainte de programul de exerciții fizice, antrenorul îți recomandă un espresso alături de migdale sau nuci de Macadamia. Cafeina stimulează sistemul nervos central și îmbunătățește performanța sportivă.

Super-alimente DE SEZON/ Topesc kilogramele, regenerează ficatul și întăresc sistemul imunitar

Ochelarii de soare în 2017. Vezi ce modele preferă vedetele

Înainte de antrenament: ouă

Multe persoane care vor să slăbească aleg să consume doar albușul pentru că gălbenușul este mai gras. Însă Bateman recomandă să mănânci și gălbenușul înainte de un antrenament și asta pentru că este bogat în nutrienți precum vitamina D care favorizează scăderea în greutate, potrivit mai multor studii.

După antrenament: proteine din zer

Proteinele sunt asociate cu creșterea în greutate, însă Bateman recomandă aceste suplimente pentru că ajută la refacerea organismului după efort. În plus, se digeră rapid. De asemenea, sunt bune pentru masa musculară daca îți dorești să te și tonifici în timp ce slăbești.

TRUCURI simple pentru a scăpa de INDIGESTIE

Mâncarea care te oboseşte! Vezi TOPUL alimentele care te lasă fără energie

După antrenament: somon

Somonul este un aliment benefic în dietă, dacă vrei să îți menții silueta și să ai o alimentație sănătoasă. Indiferent dacă alegi să îl consumi preparat la cuptor, pe grătar sau afumat, somonul reprezintă o sursă bogată de proteine și omega 3.

După antrenament: legume verzi

Combină somonul cu legume verzi precum broccoli sau spanac pentru că sunt sărace în calorii și au un conținut ridicat de nutrienți care stimulează arderea grăsimilor și care îți vor face plinul de energie.

Comentarii: