SANATATE

Corpul te avertizează cu o lună înainte că urmează să faci infarct: Simptomele de care trebuie să ții cont

nbcnews.com

Atenție, 8 semne de care trebuie să ții seama! Cu o lună înainte de un infarct miocardic, corpul te avertizează.

Este mai bine să previi decât să vindeci. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător. Există câteva simptome cruciale care ar putea apărea cu o lună (sau chiar mai devreme) înainte de un atac de cord.

Nu trebuie să devii un ipohondru total, dar un pic de conștientizare a stării de sănătate este bine-venită. Acordați o atenție deosebită în cazul în care sunteți în pericol.

1. Oboseala

Cu o lună înainte de un infarct miocardic, corpul te avertizează. Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile sunt mai predispuse să raporteze acest tip de simptom decât bărbații, potrivit doctorulzilei.ro.

Activitatea fizică sau mentală nu este motivul oboselii și crește până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va trece neobservat: uneori este obositor să îndeplinești chiar și sarcini simple, cum ar fi să faci un pat sau să faci un duș.

CITEȘTE ȘI: Statul prea mult pe scaun poate duce la boli de inimă, diabet sau AVC: Soluția la îndemâna tuturor pentru a nu te îmbolnăvi

2. Dureri abdominale

Durerile abdominale, greața pe stomacul gol/plin, senzația de balonare sau stomacul deranjat sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Ele sunt la fel de probabil să apară în rândul femeilor și bărbaților. Durerile abdominale dinaintea unui atac de cord au un caracter episodic, uşurând şi apoi revenind pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică poate agrava durerile de stomac deranjate.

3. Insomnie

Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral, care este mai frecvent în rândul femeilor. Caracteristicile insomniei includ adesea un nivel ridicat de anxietate și absentare.

Simptomele includ dificultăți la inițierea somnului, dificultăți de menținere a somnului și trezirea dimineața devreme.

4. Dificultăți de respirație

Cu o lună înainte de un infarct miocardic, corpul te avertizează. Dispneea sau lipsa de aer este un sentiment puternic de incapacitate de a respira adânc. Apare adesea atât la bărbați, cât și la femei timp de până la 6 luni înainte de a avea un atac de cord. De obicei, este un semn de avertizare al unei afecțiuni medicale. Simți că nu poți primi suficient aer, că ai amețeli și dificultăți de respirație.

5. Căderea părului

Căderea părului este considerată doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inimă. Cel mai frecvent afectează bărbații peste 50 de ani, dar unele femei pot fi și ele în grupul de risc. Calviția este, de asemenea, asociată cu un nivel crescut al hormonului cortizol.

Acordați o atenție deosebită pierderii părului din coroana capului.

6. Bătăi neregulate ale inimii

Bătăile sărite sau aritmiile sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Apare pe neașteptate și se dezvăluie diferit: aritmie (bătăi neregulate ale inimii) sau tahicardie (ritm cardiac crescut). Exercițiile fizice ar putea oferi un stimul suplimentar creșterii ritmului cardiac, mai ales în cazurile cu boală de ateroscleroză.

Bătăile neregulate ale inimii durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, este posibil să simțiți amețeli și oboseală extremă. Sunați imediat medicul.

7. Transpirație excesivă

Cu o lună înainte de un infarct miocardic, corpul te avertizează. Transpirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie al unui atac de cord. Poate apărea la orice oră din zi sau din noapte. Acest simptom afectează mai des femeile și este de obicei confundat cu bufeurile sau transpirațiile nocturne tipice menopauzei.

Simptome asemănătoare gripei, piele moale sau transpirație care apar indiferent de temperatura aerului sau de efortul fizic. Transpirația pare să fie mai excesivă noaptea; lenjeria de pat poate fi umedă până dimineața.

CITEȘTE ȘI: Combinațiile de suplimente alimentare pe care trebuie întotdeauna să le iei împreună: Îți protejează inima și îți țin sub control colesterolul

8. Dureri în piept

Bărbații și femeile experimentează dureri în piept în diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom se referă la cele mai importante semne timpurii ale unui atac de cord iminent, care nu trebuie ignorate. Pe de altă parte, afectează doar 30% dintre femei.

Durerea în piept se poate extinde la senzații incomode la unul sau ambele brațe (mai des cel stâng), maxilarul inferior, gâtul, umerii sau stomacul. Poate avea un caracter permanent sau temporar.

Comentarii: