NUTRITIE

Cum să SCAPI de pofta de „junk-food”

Gestionarea poftelor alimentare este un proces dificil. Din experiență, am invatat ca, atunci cand o persoana judeca emotional, are tendinta de a manca nefiindu-i foame si uitand temporar scopul propus (de ex. slabirea sau menținerea).

In perioadele stresante corpul nostru are nevoie de exercitii fizice pentru a se recrea, deci nu renunta la sport daca esti stresat. De asemenea, alegerile fac diferenta: este mai bine sa mananci un mar decat un ”gunoi” (chips, biscuiti, ciocolata, etc.).

Iata cum iti poti gestiona poftele alimentare:

Fii constient de stres

Daca esti constient ca treci printr-o perioada stresanta, relaxeaza-te, ia o pauza de cateva minute, plimba-te singur si concentreaza-te la lucrurile care iti plac. Daca esti stresat si nu faci nimic pentru a te relaxa, vei fi din ce in ce mai stresat.

Foto: Pinterest.com

„Curață” bucătaria

Ținand ispitele alimentare departe de tine, vei uita de ele si in momentul in care vei avea pofta de ceva dulce, te vei multumi cu un fruct.

Gadgetul care alungă migrena

Ce spun POFTELE despre organismul tău

Cum scapi de senzaţia de foame şi de pofte cu ajutorul plantelor

Concentreaza-te pe scop

Vrei sa slabesti? Nu uita asta in niciun moment, gandeste-te ca biscuitii pe care i-ai manca nu te vor ajuta sa obtii 6-pack-ul sau talia de viespe mult visate.

Alimentele care-ţi potolesc pofta de dulce atunci când vrei să renunți la zahăr

In plus, obisnuieste-te sa mananci de 5-6 ori pe zi (3 mese principale si gustari) si bea suficienta apa (30 ml/kilocorp/zi).

Comentarii: