SANATATE

Cum să scazi tensiunea în doar 2 minute dacă nu ai medicamente la îndemână

Cum să scazi tensiunea în doar 2 minute dacă nu ai medicamente la îndemână. O creștere bruscă a tensiunii arteriale poate surprinde aproape pe oricine. În astfel de situații, medicamentele necesare nu sunt întotdeauna disponibile.

Medicii de la Spitalul districtual central Suojärvi indică pe site-ul oficial al unității medicale exact cum puteți scădea tensiunea arterială în doar 2 minute.

CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit de ce crește tensiunea noaptea

Notă importantă

Pentru o problemă precum tensiunea arterială ridicată, este necesar să consultați un medic și să luați medicamentele corespunzătoare.

Cum să scazi tensiunea în doar 2 minute dacă nu ai medicamente la îndemână

Mai întâi de toate, trebuie să vă relaxați și să încercați să vă țineți respirația în timp ce expirați timp de 7-10 secunde, timp de 2-3 minute. Această tehnică simplă vă poate scădea tensiunea arterială cu până la 30 de unități.

După primele măsuri de auto-ajutorare, încercați și alte modalități de scădere a presiunii. Apa rece este recomandată pentru reducerea rapidă a presiunii. Puteți să țineți mâinile până la antebrațe sub un jet de apă rece, să o pulverizați pe față, să umeziți șervețele de bumbac și să le aplicați în zona glandei tiroide și a plexului solar.

Sau puteți turna apă rece într-un lighean, vă puteți coborî picioarele în el până la glezne și le puteți înmuia în lighean timp de un minut.

Oțet de mere

Pentru a reduce rapid tensiunea arterială, medicii recomandă folosirea oțetului de mere. Dacă aplicați pe picioare șervețele de bumbac îmbibate din belșug în oțet de cidru de mere timp de 10 minute, puteți reduce tensiunea arterială cu 30-40 de unități.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care elimină toxinele din organism și scade tensiunea

„Pentru a reduce rapid presiunea, mai ales la pacienții cu hipertensiune, este necesar să preparați următoarea compoziție, a cărei sticlă trebuie să o aveți mereu la dumneavoastră. Luați tincturi de farmacie gata preparate: valeriană, melisa, păducel. Turnați totul într-o sticlă, din care puteți lua o cantitate mică de compoziție, umpleți o sticlă de tincturi folosite, astfel încât să aveți mereu la îndemână. În cazul unei creșteri bruște a sângelui, luați o linguriță din produsul finit, diluat în 50 ml de apă, la care se poate adăuga un medicament sub formă de pulbere pentru scăderea tensiunii arteriale”, spun medicii, potrivit actualno.com.

Comentarii: