REVIEW

Cum să te trezești MAI UȘOR dimineața?

Foto: Pinterest.com

 

Mulți oameni se plâng că se trezesc cu mare greutate dimineața și sunt foarte somnoroși. Dacă însă nu te vei mai gândi la cât de rău este trezitul de dimineață și vei accepta că și diminețile pot fi frumoase, mai aplici și cele câteva sfaturi de mai jos…, atunci problema e rezolvată.

Este normal ca nu toți să fim matinali. Poate pur și simplu ești o persoană nocturnă, super-productivă seara târziu sau noaptea. Dacă te simți împăcat cu asta, atunci e foarte bine, poți fi un om de succes și dacă te trezești după ora 8 sau 9 dimineața.

Iată câteva idei care te vor ajuta dacă te-ai împăcat deja cu ideea de a te trezi dimineața, inspirate de cei de la lifehacker.com:

Stabilește-ți clar un motiv

Găsește o motivație puternică. Fie că vrei să mergi la sală, că meditezi sau să lucrezi la propria afacere, asigură-te că știi foarte bine încă de seara de ce te vei trezi devreme. Altfel, vei sfârși prin a scrolla Facebook-ul și a te uita pe pereți, apoi ți se va face somn și-ți vei blestema decizia de a trezi cu noaptea-n cap.

Culcă-te mai devreme

Când te culci la 3 dimineața, e mai greu să fii fresh la 6… Dacă nu știi cum trece timpul seara și te prinde miezul nopții, pune-ți alarma să sune cu o oră sau o oră și jumătate înainte de momentul la care ți-ai propus să te culci. Da, alarma poți s-o folosești și la culcare, nu doar la trezire, telefonul tău te poate ajuta în acest sens prin activarea funcției ”somn”.

Miracol pentru sănătate: Ce se întâmplă dacă bei dimineaţa, pe stomacul gol, apă cu bicarbonat

Obiceiul care-ţi poate prelungi viaţa: Ce trebuie să facă când te trezeşti dimineaţa

Lasă ecranele luminoase deoparte, indiferent că e vorba de telefon, televizor, tabletă etc., și intră în rutina light de seară, cu spălat pe dinți, notat gânduri, făcut planuri etc.

Fără lumină la culcare, cu multă lumină la trezire

E de preferat să dormi într-o încăpere întunecată, unde să nu fii deranjat de vreo sursă de lumină pe timp de noapte. Dimineața, trage draperiile imediat și lasă lumina să intre în cameră.

Atunci când din motive obiective nu e lumină naturală când te trezești (iarna, adică), apelează la cea artificială. Desfășoară-ți ritualul de trezire într-un loc cu lumină. Deschide bine ochii, chiar dacă doar pentru a vedea mai bine cafeaua/ceaiul.

Găsește alarma potrivită

Sigur că ideal e să ne trezim singuri, fără vreo alarmă la ceas sau telefon. Însă până să ajungi acolo este nevoie de puțin ajutor, mai ales dacă ai un job la care trebuie să fii punctual de dimineață.

Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Mersul pe jos dimineaţa, boală curată: Ameninţare serioasă şi pentru sănătatea mintală

De ce NU este bine să se facă înmormântări VINEREA

Alege o alarmă pe placul tău, care să nu te sperie sau să te îndemne la somn, ci să te mobilizeze. Totul, ca să eviți să dai snooze și să moțăi în continuare.

Obișnuiește-te

Propune-ți o oră realistă de trezire, iar după ce te-ai obișnuit cu noua rutină poți coborî mai mult. Dacă de obicei de-abia te trezeai la 9, să-ți fixezi ca oră de sculare 5 dimineața s-ar putea să fie cam drastic și nemotivant. Încearcă un 8, apoi 7:30. Pași mărunți și obiective realiste.

Ce ceaiuri să bei în funcție de GRUPA DE SÂNGE

Îti place cafeaua neagră? Iată ce spune acest lucru despre PERSONALITATEA ta!

Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru o cafea?

Relaxează-te!

Nu te simți prost dacă într-o dimineață nu reușești să te ții de plan și dormi mai mult. Se mai întâmplă, nu-i un capăt de lume! Ca în cazul oricărui obicei, și trezitul de dimineață cere timp, răbdare și constanță.

Ce strategii de trezit dimineața funcționează în cazul tău?

Comentarii: