SANATATE

Miracol pentru sănătate: Ce se întâmplă dacă bei dimineaţa, pe stomacul gol, apă cu bicarbonat

Foto: Pinterest.com

Este un adevărat miracol pentru sănătate şi e foarte important să încerci. Bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar cu apă şi bicarbonat.

 

Bicarbonatul este un produs pe cât de banal, pe atât de miraculos pentru sănătate. Doar pentru că există în orice bucătărie, el nu trebuie subestimat, deoarece are nişte beneficii incontestabile pentru organism. Este de ajuns să bei pe stomacul gol un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu şi poţi să scapi de nişte afecţiuni serioase, care îţi dau în mod normal bătăi de cap pe termen lung.

 

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de apă cu bicarbonat!

Dormi pe spate? Ce lucruri trebuie OBLIGATORIU să le ştii

Alimentele care SPORESC performanța sexuală masculină

Ce greşeli faci când cumperi de la REDUCERI

Efect antiacid

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca remediu pentru hiperaciditate gastrică, un simptom cu care se confruntă cea mai mare parte dintre oameni la un moment dat în viaţă. Refluxul gastric are loc atunci când acidul din stomac ajunge în zona esofagului şi uneori chiar şi mai sus pe gât, provocând senzaţia de arsură specifică. Dacă bei zilnic apă cu bicarbonat de sodiu, neutralizezi acidul hidrocloric din stomac şi remediezi problema. Totodată, efervescenţa acestei băuturi vindecătoare induce eructaţia (eliminarea gazelor din stomac pe gură), ceea ce previne balonarea şi arsurile gastrice.

Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru o cafea?

Experţii scot la iveală un adevăr crunt: Experiențele de viață stresante pot îmbătrâni creierul cu ani

SCUZELE pe care bărbații le invocă atunci când NU vor să folosească prezervativul

Alcalinizarea organismului

Un pH acid al corpului rezultă în apariţia mai multor boli grave, printre care şi cancerul. Apa cu bicarbonat de sodiu are proprietatea de a balansa pH-ul organismului. Aciditatea este necesară pentru digestia eficientă a mâncării, însă se consideră în general că o alcalinitate mare este mai sănătoasă, deoarece bolile se dezvoltă cel mai bine în mediu acid. Multe boli cronice degenerative, precum osteoporoză, artrita sau cancerul au fost asociate cu o aciditate mărită a organismului. În aceste condiţii, chiar nu pare mare lucru să bei câte un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol, având în vedere ce beneficiu important poate avea.

Tortilla Española, un altfel de mic dejun

Ciocolata NU este recomandată bărbaţilor: Poate duce la boli grave

Cât de des trebuie să faci sex pentru a te menține tânără

Eliminarea pietrelor la rinichi

Poţi să faci pietre la rinichi pentru că suferi de o afecţiune genetică, dar nu numai. Se pare că o urină puternic acidă poate să conducă la formarea pietrelor la rinichi, din cauza unui dezechilibru ionic în organism. Litiaza renală este o boală care nu dă semne mult timp, însă atunci când o face, durerile sunt foarte mari, conform divahair.ro. Este posibil să ai calculi renali şi să nu ştii până în momentul când îi elimini. Această boală afectează o mare parte din populaţie, unul dintre principalele motive fiind faptul că oamenii nu se hidratează corespunzător. Bea câte un pahar de apă cu bicarbonat zi de zi şi vei reduce cu mult riscul de a face pietre la rinichi.

Prevenirea infectiilor urinare

Este de la sine inteles ca atunci cand iti protejezi rinichii, iti protejezi si vezica urinara. Dar bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca remediu pentru infectiile urinare si ca metoda de prevenire a acestora, datorita proprietatilor lui antiseptice si datorita faptului ca reduce aciditatea urinei. In vezica urinara se pot dezvolta cu usurinta bacteriile, iar femeile sunt principalele victime ale infectiilor urinare. O igiena precara, sarcina, imunitatea scazuta si anumite tratamente medicamentoase pot conduce la dezvoltarea acestei boli de care nu se scapa foarte usor. De aceea, cel mai bine este sa o previi printr-un consum adecvat de lichide si prin „curatarea” vezicii cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

 

Comentarii: