SANATATE

Descoperire incredibilă a medicilor: Operațiile pe inimă au mai mare succes dacă sunt făcute după-amiaza

Foto: Pinterest.com

Descoperire incredibilă a medicilor. Operaţiile pe inimă au mai mare succes dacă sunt făcute după-amiaza. Nu! Nu este vorba despre nicio glumă.

 

Operaţiile de inimă realizate după-amiază vor avea o rată de succes mai mare, arată un nou studiu. Riscul de complicaţii este de două ori mai mic decât la intervenţiile făcute dimineaţa.

 

Specialiştii Universităţii Lille din Franţa au pornit de la statisticile care spun că riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral este mai mare dimineaţa, iar inima şi plămânii funcţionează la capacitate maximă după-amiaza.

Infidelitatea ON-LINE. Semnele care îți arată că partenerul TE ÎNȘEALĂ

Ce lanț de hipermarketuri din România își deschide linie de FASHION PREMIUM

Preparate cu QUINOA care te ajută la slăbit

Oamenii de ştiinţă au monitorizat evoluţia a 600 de pacienţi timp de 500 de zile după intervenţiile cardiovasculare. Jumătate dintre ei au fost operaţi la primele ore ale zilei, ceilalţi după-amiaza.

INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Soluţia pentru o dantură perfectă: Cea mai ieftină metodă de albire a dinţilor

Amanta PERFECTĂ. Cum trebuie să arate femeia cu care bărbaţii şi-ar înşela nevasta

18 la sută dintre pacienţii de dimineaţă au avut un eveniment cardiac major, cum ar fi un atac de cord sau insuficienţă cardiacă, şi doar 9 la sută dintre cei operaţi seara.

De vină este ritmul circadian sau ceasul biologic, aşa cum îl cunoaştem cu toţii, spun cardiologii, pentru că dimineaţa corpul încă îşi încarcă bateriile şi nu este pregătit pentru traume majore, conform thelancet.com.

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

Medicii speră acum că vor reuşi să facă un medicament care să le permită să modifice ritmul circadian şi să poată face operaţii fără complicaţii şi dimineaţa.

Comentarii: