SANATATE

Semințele de grapefruit, cel mai simplu remediu naturist împotriva RĂCELII și GRIPEI

Foto: Pinterest.com

Nu numai fructul de grapefruit are calitati utile pentru sanatate, ci si semintele acestuia.

Prima data cand au fost observate proprietatile medicinale ale semintelor de grapefruit a fost in 1970, cand dr. Jacob Harich a constatat ca extractul din aceste seminte este folosit in multe tari din America de Sud, Europa sau Asia, noteaza site-ul appliedhealth.com.

Persoanele care locuiau in aceste zone foloseau extractul din seminte de grapefruit pentru proprietatile sale puternic antivirale si antibacteriene. Cercetarile au indicat faptul ca aceste seminte pot distruge peste 800 de tulpini de bac­terii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteza.

Semintele de grapefruit au capacitatea de a bloca replicarea unor tulpini de virusuri gripale

In acest moment, numai bacteria „Pseudomonas aeruginosa„, denumit si „bacilul pioceanic” este rezistenta la aceste seminte. Aceasta bacterie este caracterizata printr-o multirezistenta la antibiotice.

Foto: Pinterest.com

Sursa citata mentioneaza anumiti experti care sunt de parere ca in terapie, se folosesc atat semintele de grap­efruit, cat si pielitele care le in­conjoara si le protejeaza in interiorul fructului.

Toate secretele despre detoxifierea ficatului: Ce se întâmplă, de fapt, cu toxinele

Cele mai bune exerciţii pentru sâni mai FERMI

BUCUREȘTI/ Prețurile apartamentelor, pe CARTIERE

Exista doar doua for­me de administrare, ce pot cuprinde – nu in aceeasi masura – toate principiile active.

Unul dintre ele este realizat din pulbere, care se obtine din macinarea acestor seminte si a membranelor uscate.

Este bine ca acestea sa fie faramitate manual si nu cu ajutorul ras­nitii electrice, deoarece substantele uleioase continute de samburi nu permit macinarea. Apoi, va trebui sa amestecati 1 lingurita de pulbere cu 3 lingurite de miere, iar din aceasta pasta se va lua cate o lingurita, de doua-trei ori pe zi.

Extractul glicerinat reprezinta cel mai puternic preparat obtinut din grapefruit, fiind realizat prin utilizarea unui amestec de glicerina, apa si alcool, pentru a dizolva toate tipurile de sub­stante active din semintele fruc­tului.

Acest extract are un lichid cu miros de citrice, cu e­fect anti­biotic, antiviral si an­tifungic foar­te puternic. Expertii sunt de parere ca acest produs se poate folosi si intern.

Semintele de grapefruit se pot utiliza pentru tratarea unor raceli sau gripe, prin administrarea unui extract astfel: persoanele adulte vor lua cate 15 picaturi in apa, iar copii peste 2 ani, cate 3-5 picaturi.

Specialistii recomanda ca aceasta doza se va repeta la fiecare patru ore, pana la completa eliminare a bolii.

Care este distanța optimă pentru a-ți PROTEJA OCHII când te uiți la TV

O tânără pasionată de fitness a murit la doar 25 de ani, ca urmare a suplimentelor pe care le lua

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Mai multe cercetari care au fost realizate in SUA indica faptul ca semintele de grapefruit au capacitatea de a bloca replicarea unor tulpini de virusuri gripale, stopandu-le astfel evolutia.

Acest remediu poate preveni com­plicatiile gripei, mai ales cele bronho-pulmonare si ale cailor respiratorii superioare.

Cum folositi acest extract daca suferiti de gripa?

Daca suferiti de o gripa insotita de dureri de gat, va trebui sa dizolvati cate 15 pica­turi de extract glicerinat in 100 ml de apa calduta, apoi se amesteca bine, iar cu so­lutia rezultata se va face gargara.

Foto: Pinterest.com

Acest extract de grapefruit poate distruge toate tipurile de bacterii care produc infectii reno-urinare, de la E. coli pana la stafilococul auriu, mai scrie appliedhealth.com.

Pentru afectiunile renale, expertii atrag atentia ca extractul de seminte de grapefruit poate sa alca­linizeze urina, ceea ce face mai efi­cienta actiunea antibiotica a semin­telor.

Apariţie SPECTACULOASĂ pe cer/ „Mâna lui Dumnezeu“, deasupra unui oraş din Brazilia

Reuşită senzaţională a cercetătorilor: Descoperirea care poate duce la încetinirea procesului de îmbătrânire

Cum să îți ajuţi partenerul pentru a deveni MAI BUN în pat

Com­binatia dintre suc de pulpa si ex­tract glicerinat poate preveni formarea pietrelor la rinichi, fiind recoman­dat inclusiv persoanelor deja operate de calculoza.

Comentarii: