REVIEW

NU mai dormiți niciodată pe partea dreaptă! Explicațiile chiropracticienilor

Foto: gottadotherightthing.com

Lipsa somnului poate duce la apariția unor afecțiuni de sănătate grave, cum ar fi depresia, creșterea în greutate și hipertensiune arterială. Dar chiar și cei care reușesc să doarmă cele 7-8 ore de somn recomandate de medici îți pun în pericol sănătatea prin modul în care dorm.

CITEȘTE ȘI: 12 etape care preced sindromul burnout. Vezi în ce stadiu te afli

Potrivit experților americani, poziția în care dormim noaptea ar putea fi motivul pentru care avem dureri de umeri, spate și de stomac.

Pentru a preveni aceste dureri, chiropracticienii ne recomandă să evităm dormitul pe partea dreaptă cât de mult putem, scrie site-ul gottadotherightthing.com.

Chiropracticienii dar și experții în somnologie au adus argumente potrivit cărora dormitul pe partea stângă a corpului oferă beneficii semnificative și îmbunătățește starea de sănătate. Alți experți sunt de părere că această poziție de somn este crucială pentru buna funcționare a organismului.

Iată motivele principale pentru care ar trebui să dormiți pe partea stângă:

Reducerea arsurilor la stomac

Dacă sunteți unul dintre cei ghinioniști care suferă de arsuri la stomac după ce ați mâncat o masă copioasă, somnul pe partea stângă ar putea să vă ofere un pic de ușurare. Cu alte cuvinte, dormitul pe partea stângă poate ameliora arsurile la stomac, în timp ce dormitul pe partea dreaptă poate face ca lucrurile să se înrăutățească.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Ajută sistemul limfatic

Majoritatea dintre noi nu cunosc prea multe despre sistemul nostru limfatic (ganglioni limfatici), dar este suficient să spunem că este foarte important pentru sănătatea noastră. Partea stângă este considerată a fi partea limfatică, deci dacă dormiți pe această parte, stimulează acest sistem, astfel încât corpul dumneavoastră să poată filtra mai bine lichidul limfatic, toxinele și deșeurile.

Sănătatea inimii

Somnul pe partea stângă poate face minuni în promovarea sănătății inimii globale. Potrivit dr. John Douillard, „Are sens dacă dormi pe partea stângă, drenajul limfatic spre inimă va fi din nou ajutat de gravitate, luând o parte din volumul de lucru al inimii pe măsură ce dormi”.

Oprește sforăitul

Potrivit Medical Daily, dormitul pe partea stângă este benefic pentru pacienții care au apnee în somn, predispuși la sforăitul general.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! Când trebuie să te FEREŞTI de lavandă, în ciuda zecilor de beneficii ale plantei

Stabilește fluxul sanguin către făt în cazul femeilor însărcinate

Viitoarele mame trebuie să doarmă cât mai mult pe partea stângă pentru a scădea presiunea asupra coloanei vertebrale și pentru a ajuta la stabilirea fluxului sanguin către placentă. Cea mai bună poziție de dormit pentru gravide este pe partea stângă, cu genunchii îndoiți și o pernă între picioare.

Comentarii: