MOMS

Învață-l pe cel mic să facă la oliță în DOAR 3 zile

Cu siguranță fiecare părinte se delectează privindu-și odrasla în diferitele etape ale creșterii. Unele etape sunt mai complicate decât altele… trecerea de la scutece la folosirea oliței, de exemplu. Cum acest lucru poate dura uneori destul de mult, dar vă vom arăta o tehnică care funcționează 100% de fiecare dată.

Tehnica Fellom constă în lăsarea copilului gol de la brâu în jos, doar cu niște pantaloni largi; bineînțeles, când este acasă! Este indicat ca, până cel mic își deprinde această obișnuință, noaptea totuși să-i puneți scutec.

Pe scurt, iată ce trebuie să faceți:

Plasați în fiecare cameră din casă câte o oliță astfel încât, în momentul când vrea să își facă treburile, să aveți la îndemână una.

Aveți mereu pregătite haine de schimb, pentru orice eventualitate.

Dacă este iarnă sau vă aflați într-o zonă cu temperaturi mai reci, puneți-i micuțului șosete în picioare și dați drumul la căldură în tot acest timp.

Cum scapi de epuizarea şi conflictele de la muncă: Sfaturi esenţiale

Sfatul medicilor pentru tinerii părinți: Lăsați bebelușii să își sugă degetele

Stresul, cauza atacurilor de cord: Femeile sunt cele mai afectate

Prima zi

 • Lăsați copilul fără scutec, doar cu o pereche de pantaloni mai largi.
 • Stați cu ochii pe copil, pentru a observa când acesta are nevoie să fie dus la cea mai apropiată oliță.
 • Lăsați copilul să consume alimente lichide, pentru că astfel va avea nevoie mai des să fie dus la oliță.
 • Când dumneavoastră sau partenerul folosiți toaleta, luați copilul cu dumneavoastră. Exemplul este cel mai bun mod prin care copiii învață să deprindă anumite lucruri.
 • Lăudați-l de fiecare dată când este dus la oliță, astfel îl veți stimula. După ce copiii au fost duși la oliță de 10-12 ori, aceștia ar trebui să fie capabili să folosească singuri olița.
 • Totuși, dacă copilul dumneavoastră, nu reușește să folosească olița, nu-l certați. Cel mic se va simți rușinat, așa că puteți să îi repetați doar facem pipi la oliță.
 • Înainte de culcare, spuneți-i copilului că trebuie să meargă la oliță și evitați pe cât posibil să-l întrebați dacă dorește asta sau nu. Apoi puneți-i un scutec pe timpul nopții, pentru orice eventualitate.

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Adio PERDELE! Vezi ce se poartă în acest an

Cum sa faci CELE MAI BUNE legume la tigaie

A doua zi

 • Continuați cu ce ați făcut în prima zi. Cu toate acestea, a doua zi când scoateți copilul afară ar trebui să-l lăsați fără scutec, pentru a se obișnui fără scutec și afară.
 • Puneți copilul la oliță chiar înainte de a ieși afară. Acest lucru îl va ajuta să meargă voluntar la oliță.
 • Când ieșiți din casă, nu-i dați copilului scutec pe el, ci dați-i doar o pereche de pantaloni mai largi. Scopul este să se obișnuiască să nu aibă nevoie la oliță cât sunteți afară.
 • Nu plecați prea departe de casă, o plimbare prin cartier este suficient. Luați o oliță portabilă cu dumneavoastră, în caz că totuși copilul are nevoie.

Cum sa faci CELE MAI BUNE legume la tigaie

Marsa Al Arab, noul „oraş” pe mare construit în Dubai. Cum arăta grandiosul proiect / VIDEO

INCREDIBIL! Cum ARATĂ femeia de 70 de ani care NU mai consumă zahăr de 28 de ani/ GALERIE FOTO

A treia zi

 • Se repetă pașii din ziua 1, dar de această dată veți scoate copilul afară, fără scutec, de 2 ori: o oră dimineața, o oră la amiază.
 • De fiecare dată, înainte de a ieși invitați copilul să folosească olița. Din nou, lăsați copilul doar cu pantaloni pe el și luați cu dumneavoastră o pereche de pantaloni de schimb și olița portabilă.

Ideea este să perseverați, fără a-l forța pe cel mic niciun moment. Încet, încet, cu multă răbdare și nu fără accidente, cel mic va învăța, iar din momentul în care va deprinde acest obicei, nu va mai accepta el să-i puneți scutecul.

La fel de important este de aveți mereu la dumneavoastră haine de schimb. Sub nicio formă nu ”pedepsiți” copilul pentru că a făcut pe el, lăsându-l neschimbat. Riscați nu numai să se irite, dar și să răcească.

Dacă nu obțineți rezultate, este nevoie să faceți o pauză de 6-8 săptămâni până să reluați această tehnică. Nu uitați că acest lucru necesită timp și mult sprijin din partea dumneavoastră.

Comentarii: