SANATATE

La ce te expui dacă bei laptele nefiert: Boli extrem de grave care te pot băga în spital

Eşti un mare fan al laptelui? Îl bei şi de sete, ca pe apă? E un obicei sănătos, dar dacă acesta este nefiert, te expui la ceva extrem de neplăcut. Dacă laptele nu e fiert, poţi avea mari probleme.

Mare parte din laptele pe care îl găsim în supermarket este pasteurizat, ceea ce îl face potrivit pentru a fi consumat fără a mai fi fiert sau încălzit. Totuşi, faptul că putem desface o cutie de lapte care a trecut prin acest proces şi putem umple un pahar fără nicio grijă nu înseamnă că acelaşi lucru poate fi făcut şi în cazul laptelui neprelucrat. Specialiştii avertizează că, nefiert, acest aliment poate fi extrem periculos pentru sănătate, anunţă csid.ro.

Mai mult sex duce automat la o relație mult mai fericită, nu? Cercetătorii au aflat ALTCEVA!

Secretul longevităţii: ce INGREDIENTE folosesc chinezii pentru a trăi mai mult

Produsele lactate nu trebuie consumate în forma lor brută, neprelucrate. În special laptele. Un studiu realizat în Statele Unite arată că 750 de persoane au ajuns la spital numai în SUA pe parcursul unui an din cauza consumului de produse lactate neprelucrate, în timp ce nu mai puţin de 840 au avut nevoie de servicii medicale din cauza consumul de lapte „crud”.

Legătura dintre alimente și organe. Cum ne indică natura ce să mâncăm!

Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Adevărul despre salamul de Sibiu: de ce unele produse sunt ieftine, iar altele sunt foarte scumpe?

Principalele probleme care pot apărea din cauza consumului de lapte nefiert sunt infecţia cu Salmonella sau apariţia enterocolitei cu Campylobacter.

Știai ASTA despre clătite? Ce NU trebuie să faci când le prepari

Cele mai tari COMBINAȚII de costume de baie din 2017

Cel mai mare duşman al dietei: Cafeaua şi laptele la micul dejun

Deşi consumatorii de lapte „crud” spun că acest aliment este mult mai gustos în această formă, explicându-şi, astfel, acest obicei, specialiştii spun că nu poate fi vorba despre aşa ceva, cum nu sunt de acord nici cu faptul că, nepreparat, laptele aduce un aport mult mai mare de vitamine şi nutrienţi în organism.

Comentarii: