LIFESTYLE

Liderul care a refuzat să dea mâna cu Kate Middleton/ VIDEO

entertainmentdaily.com

Liderul care a refuzat să dea mâna cu Kate Middleton. Se pare că nici măcar Prințesa de Wales nu este fără cusur, chiar dacă noi toți credem că este perfectă. Kate Middleton s-a aflat în situația foarte ciudată de a se întâlni cu un lider al comunității musulmane.

În urmă cu câteva zile, prințul William și soția sa au vizitat un centru musulman din Londra. Cuplul s-a întâlnit cu liderii comunității locale, printre care și Iman Sufyan Iqbal.

CITEȘTE ȘI: Cum o strigă, pe la spate, angajații Palatului Buckingham pe Kate Middleton

Liderul care a refuzat să dea mâna cu Kate Middleton

Prințul de Wales a dat mâna cu fiecare dintre lideri în parte, iar unul dintre domni a întins mâna pentru a da mâna cu prințesa. Cu toate acestea, Kate a întins apoi mâna pentru a da mâna cu imamul, care, în schimb, a apăsat o mână la inimă și și-a plecat capul.

Prințesa și-a retras rapid mâna și a repetat gesturile acestuia, plecându-și capul și zâmbind în timp ce îl saluta. Plasarea mâinii pe inimă cu un semn din cap sau o ușoară plecăciune este considerată un mod politicos pentru ca un bărbat să salute o femeie în unele tradiții musulmane, relatează Fakti.

Potrivit unor coduri de conduită, un bărbat și o femeie nu pot da mâna decât dacă femeia își întinde prima mâna, iar bărbatul este pregătit să întoarcă gestul.


Alții descriu ideea de a avea contact fizic cu o femeie care nu este soția sa sau o rudă foarte apropiată ca fiind „haram” – cuvântul arab pentru păcat.

CITEȘTE ȘI: Plăcerea nevinovată a Prințesei Kate: Desertul pe care îl alege soția Prințului William când ia masa în oraș

Cu toate acestea, Middleton a respectat obiceiurile religioase ale comunității musulmane și și-a acoperit părul cu o eșarfă, modelând un văl, pe care l-a asortat cu o haină neagră conservatoare.

Comentarii: