SANATATE

Marea problemă de sănătate a verii: Specialiştii ne spun totul despre ea şi ne oferă şi remediile

Foto: Pinterest.com

Asta e una dintre problemele de sănătate ale anotimpului cald cu care se confruntă milioane de oameni. Picioarele ni se umflă din cauza căldurii, iar la cei cu probleme de circulaţie a sângelui, dificultăţile sunt şi mai grave.

 

Numeroase persoane acuză dureri şi edeme la nivelul membrelor inferioare odată cu venirea verii, iar cauzele acestora pot varia, de la alimentaţia nepotrivită, la lipsa de mişcare şi chiar anumite afecţiuni ascunse ale inimii.

 

Statisticile arată că mai mult de un sfert dintre români se confruntă cu această problemă. De asemenea, umflarea picioarelor poate fi o consecinţă a suferinţelor cardiace sau renale, motiv petnru care persoana care se confruntă cu astfel de neplăceri trebuie să se adreseze medicului pentru a afla cauza exactă. În cazul insuficienţei cardiace persoana se va adresa unui cardiolog sau chirurg cardiovascular, iar în cazul insuficienţei venoase este recomandat consultul unui medic fizioterapeut.

Produsele COSMETICE pe care este bine să le ții în FRIGIDER

HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie

KENDAMA, jucăria care face furori în rândul copiilor. BENEFICII și PERICOLE

Sarea reprezintă principala cauză a retenției de apă în corp și de aceea te poți întreba dacă o baie cu apă sărată nu agravează de fapt edemul. Ei, bine, nu, înmuierea picioarelor în apă sărată reprezintă un mod excelent de a reduce umflarea picioarelor. Sarea de mare neiodată sau chiar sarea de murături, care este o sare de mină netratată, are un puternic rol antiinflamator datorită mineralelor conținute. Toarnă câteva linguri de sare într-un lighean plin cu apă fierbinte și ține picioarele la înmuiat timp de 15 minute. Vei simți rapid cum durerea și disconfortul dispar, conform doctorulzilei.ro. Fă băi de picioare cu apă sărată timp de câteva ori pe săptămână până scapi de simptomele neplăcute.

Vrei să cheltuiești mai puțin pe mâncare?

Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

Există mai multe plante care prezintă calități diuretice ridicate. Ceaiul de păpădie, de exemplu, este un remediu excelent pentru picioare umflate. Este bogat în flavonoizi, polifenoli și potasiu și crește cantitatea de urină eliminată. În acest mod, apa în exces este îndepărtată din corp înainte să se acumuleze în picioare. Florile și frunzele de măceșe constituie un puternic diuretic. În plus, acestea conțin de asemenea substanțe antiinflamatorii și antioxidante care reduc inflamați de la nivelul picioarelor și mâinilor.

Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Adio PERDELE! Vezi ce se poartă în acest an

Dacă ții picioarele mai sus decât restul corpului, poți beneficia de ajutorul gravitației. Aceasta te ajută să elimini excesul de apă de la nivelul picioarelor. Așază o pernă sub tălpi, astfel încât picioarele să stea mai ridicate decât în mod normal. Tălpile ar trebui să se afle mai sus decât inima. În acest mod, apa va fi îndepărtată din zonele unde s-a format edemul. Ea se va reabsorbi în corp și va fi eliminată în cele din urmă sub formă de urină.

Unul dintre principalele efecte pe care le are excesul de sare asupra corpului îl reprezintă retenția de apă. Atunci când consumi mai multă sare decât e necesar, corpul reține mai multă apă decât ar trebui. În plus, nevoia de a urina scade. Astfel, în corp se produce o retenție de apă. Aceasta este adesea depozitată la nivelul picioarelor și mâinilor, conducând la apariția edemelor. Dacă vei reduce aportul de sare din alimentație, vei constata că efectul va fi o reducere rapidă a simptomului de picioare umflate.

De obicei, fie o circulație deficitară, fie o lezare locală a piciorului, cum ar fi o entorsă, constituie cauza umflării picioarelor. Prin masaj este stimulată circulația, iar inflamația este diminuată. Masează ușor, dar ferm în același timp, zona afectată pentru a elimina sau a reduce umflarea picioarelor. Câteva minute de masaj local zilnic pot avea efecte pozitive maxime. Poți crește eficacitatea acestuia, purtând șosete de compresie imediat după încheierea scurtei ședințe de masaj. Acestea previn acumularea de lichid în la nivelul picioarelor prin presiunea aplicată.

Comentarii: