SANATATE

Metode NATURALE de tratare a arsurilor solare

Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se remarca sinteza vitaminei D, combaterea starilor depresive, ameliorarea durerilor articulare, cresterea imunitatii organismului, cat si beneficii estetice. Un bronz natural ii confera pielii o suplete si o stralucire aparte.

Cum procedam insa atunci cand ne expunem incorect la soare? Care sunt riscurile la care ne supunem? O expunere prelungita la soare reprezinta un factor de risc pentru aparitia a numeroase afectiuni, printre care se afla si cancerul de piele.

Care sunt efectele negative ale expunerii abuzive la soare?

Persoanele care se expun pentru o perioada indelungata la soare si la ore nepotrivite se pot confrunta cu arsuri solare de gradul I, care se manifesta prin dureri locale de intensitate moderata. Cu toate ca simptomele acestor arsuri pot indica o problema serioasa, aceste arsuri sunt superficiale si afecteaza doar stratul extern al pielii. In cazul arsurilor de gradul II, vindecarea este mai anevoiasa, leziunile sunt mai profunde, iar durerea resimtita este mai intensa.

Alaturi de arsurile solare, persoanele care petrec o perioada indelungata de timp sub razele soarelui prezinta un risc mai crescut de aparitie a cancerului de piele sau pot grabi evolutia unor afectiuni precum psoriazis, lupus eritematos sau poliartrita reumatoida.

Adevăratele motive pentru care medicii recomandă ochelarii de soare

Îţi trosneşti degetele? Vezi cât de NOCIV este acest obicei!

Obiceiurile alimentare care îți strică dinții. VEZI care sunt soluțiile pentru a te proteja

De asemenea, este extrem de important de retinut ca o arsura solara suferita in copilarie dubleaza riscul de instalare a cancerului de piele odata cu trecerea anilor.

Pentru prevenirea acestora, se recomanda expunerea la soare pana in ora 10.00 si dupa ora 16.00, cat si utilizarea cremelor cu factor de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete.

Ce masuri trebuie luate in cazul arsurilor solare?

Daca din nefericire te afli printre persoanele care se confrunta cu arsuri solare, este important sa eviti expunerea la soare. Chiar daca unele persoane odata ce au pielea afectata de arsuri solare, se pot expune in continuare razelor soarelui, deoarece acestea nu mai prezinta vreun pericol, este gresit. Astfel, daca vei continua sa faci plaja, in ciuda faptului ca pielea ta este arsa de radiatiile ultraviolete, risti ca arsura sa se agraveze.

Pentru a calma pielea, poti face imediat un dus prin folosirea gelurilor de dus naturale si calmante, iar apoi iti poti hidratata pielea folosind un unt de cocos, hidratarea fiind extrem de importanta.

Știi care este măsura CORECTĂ a porțiilor de mâncare?

Transpiraţia excesivă. Ce remedii naturiste sunt și EFICIENTE

Din cauza faptului ca arsurile solare determina deshidratarea pielii, este esential sa bei cat mai multa apa, dar si sa consumi legume si fructe care sunt bogate in apa, precum portocalele sau pepenele galben si rosu. Acestea vor contribui la refacerea pielii.

Remedii naturiste impotriva arsurilor solare

Atunci cand te confrunti cu arsuri solare, exista ingrediente naturale pe care le poti utiliza cu usurinta pentru a contribui la refacerea pielii.

Un astfel de ingredient este tarata de ovaz, care amelioreaza roseata si descuamarea pielii. Poti umple cada cu apa rece, iar apoi adauga doua cescute de tarate de ovaz si stai 30 de minute in apa.

Foto: Pinterest.com

De asemenea, poti utiliza castraveti sau cartofi, care amelioreaza arsurile. Castravetii racoresc pielea si amelioreaza roseata, iar cartofii accelereaza vindecarea zonelor afectate. Pot fi folositi prin aplicarea directa pe piele.

Pentru a ameliora senzatia de usturime determinata de arsurile solare, se pot efectua comprese cu smantana si cu kefir, prin prepararea unei solutii dintr-o ceasca de smantana, una de kefir si un litru de apa. Compresa se imbiba in aceasta solutie si se aplica pe zona afectata de cateva ori pe zi.

Ai probleme cu spatele? Iată modalitățile pentru a scăpa de dureri

Ce ţară europeană vrea să limiteze accesul femeilor la PASTILA de a doua zi

Te-ai săturat să fii fată cuminte? Poziţii pentru partide sălbatice

Un aliat puternic impotriva arsurilor solare este aloe vera, datorita efectelor cicatrizante, antibacteriene, dezinfectante si analgezice ale plantei. Se pot unge zonele afectate cu un gel de aloe vera.

Foto: Pinterest.com

Totodata, se poate utiliza si uleiul de sunatoare, care se remarca prin efectele sale calmante si cicatrizante. Acest ulei se poate prepara acasa, din 500 grame flori proaspete de sunatoare, care se adauga intr-un litru de ulei si se lasa la soare sa se macereze pentru trei zile. Se fierb 500 ml de vi alb separat pentru o ora, la foc foarte mic. Cand vinul se răcește se amesteca cu uleiul de sunatoare si se foloseste solutia obtinuta pentru a se tampona pielea de mai multe ori pe zi.

Un alt remediu natural impotriva arsurilor solare este propolisul. Acest produs apicol contine acid feluric, care protejeaza pielea si accelereaza procesul de vindecare al ranilor cauzate de arsurile solare. Se poate adauga tinctura de propolis in crema de galbenele, doza recomandata fiind de sase lingurite de crema amestecate cu sase picaturi de tinctura de propolis. Astfel, este favorizata o refacere mai rapida a pielii.

Daca te confrunti cu arsuri usoare, se poate folosi patru parti de miere de albine si o parte de sirop de lamaie sau miere de albine amestecata cu lapte in proportii egale. Preparatul obtinut se aplica direct pe zona afectata.

29 lucruri pe care le faci INCORECT

De ce toţi oamenii îşi încep existenţa ca…FEMEI

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

Nu in ultimul rand, poti folosi comprese reci cu lapte diluat in apa sau in ceai de lavanda, galbenele sau musetel. Poti dilua o cana de lapte la un litru de apa sau de ceai. Un alt ceai benefic este cel de soc, preparat din doua lingurite de flori de soc pe care le lasi la infuzat intr-o cana de apa clocotita pentru 10 minute.

NU UITA! Cel mai important este sa previi arsurile solare, prin expunerea corecta la soare, dimineata pana in ora 10.00 si dupa-amiaza dupa ora 16.00, cat si prin folosirea cremelor de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Acestea se aplica cu 20 de minute inainte de expunerea la soare. Astfel, veti preveni arsurile solare si afectiunile care pot fi cauzate de acestea.

Comentarii: