REVIEW

Nu mergi cu BICICLETA la serviciu? Iată ce ratezi!

Foto: metropotam.ro

Cercetările efectuate în ultimii ani au scos la iveală faptul că persoanele care folosesc frecvent bicicleta ca mijloc de deplasare se bucură de o serie de îmbunătăţiri ale stării de sănătate, fie că vorbim de cea fizică sau de cea psihică. Există mai multe motive de a merge cu bicicleta decât bucuria unei plimbări bune, după cum o dovedesc statisticile, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Iată doar câteva dintre concluziile la care au ajuns specialiştii după mai multe studii efectuate asupra persoanelor din mai multe ţări:

Mersul cu bicicleta  la serviciu vă reduce riscul decesului precoce

Unul dintre motive este că mersul cu bicicleta la serviciu scade riscul de moarte precoce. Aceasta este concluzia unui studiu amplu, realizat de Universitatea din Glasgow și publicat în această vară în British Medical Journal.

Autorii studiului au urmărit starea de sănătate a mai mult de un sfert de milion de oameni de peste cinci ani și au înregistrat 37 de decese în rândul celor care merg în mod regulat cu bicicleta.

Care sunt cele mai PERICULOASE alimente de la supermarket. NU le mai cumpăra!

Secretul pe care nu-l ştiai: Care este floarea ta protectoare în funcţie de luna care te-ai născut

Cum arătau actorii din Game of Thrones în urmă cu mulţi ani, înainte de a intra în Westeros

Prin comparație, cercetătorii au spus că 63 ar fi murit dacă ar fi înlocuit bicicleta cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun. Ei au remarcat, de asemenea, că un beneficiu mai mic decât ciclismul a oferit și mersul pe jos la locul de muncă, respectiv o reducere a riscului de deces timpuriu cu doar 27 de procente.

Foto: metropotam.ro

Crește longevitatea

Dar ciclismul nu doar ajută la prevenirea unui deces timpuriu, ci și crește longevitatea. David Spiegelhalter, profesor de risc la Universitatea Cambridge din Winton, a estimat că, în medie, fiecare oră pe care o petrecem cu bicicleta adaugă o oră de viață. Acesta este motivul pentru care bicicliștii de vârstă mijlocie au o speranță de viață cu doi ani mai mare decât norma.

20 de ani de la moartea Lady Di. Ce se întâmplă în Marea Britanie

Cum învingem POFTA DE DULCE a copiilor

Îţi faci multe selfie-uri şi le pui pe Facebook? Îți poți lua concediu medical!

De asemenea, impactul poluării asupra mediului în cazul ciclismului este mai mic de o zecime din cel produs de mașini. Aproape toate studiile sunt de acord că, atunci când se ia în considerare fabricarea, întreținerea și combustibilul, ciclismul este mult mai prietenos cu mediul decât alte forme de transport.

Un studiu din 2013 realizat de Federația Europeană a Ciclismului a estimat că o mașină emană o cantitate de 271 g de dioxid de carbon pe kilometru de călătorie, în timp ce în cazul unei biciclete această cantitate este de doar 21 g.

Foto: metropotam.ro

Costuri reduse

Și costul deplasării cu bicicleta este de zece ori mai mic decât cu mașina. Statistici ale programului ”Cycle to Work” au estimat costul mediu anual al deplasării la serviciu cu bicicleta la 396 de lire sterline, o sumă convenabilă comparativ cu transportul cu trenul (625 de lire sterline) și cu mașina privată (3.727 de lire sterline).

Sfaturi pentru cei care vor să slăbească: Acestea sunt alimentele care topesc grăsimile

Alimentele care îți ACCENTUEAZĂ senzaţia de foame

La un pas sa devină președintele Franței. Cine e femeia puternică din spatele lui/ GALERIE FOTO

Cycle Scheme este o inițiativă a guvernului britanic privind scutirea de impozite introdusă în Finance Act 1999 pentru a promova călătoriile mai sănătoase la locul de muncă și pentru a reduce poluarea mediului.

În privința securității de deplasare, s-a constatat că numărul bicicliștilor crește, iar decesele sau rănile grave din accidentele cu bicicleta se diminuează.

Cu cât mai mulți oameni merg cu bicicleta, cu atât sunt mai în siguranță, indică statisticile.

De exemplu, în Copenhaga, între 1995 și 2006, călătoriile cu bicicleta au crescut cu 44%, dar numărul de bicicliști uciși sau răniți grav a scăzut cu 60%. În Anglia, între 2000 și 2008, leziunile grave din accidente cu bicicleta au scăzut cu 12%, în timp ce numărul călătoriilor cu bicicleta în Londra s-a dublat.

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Teoria din spatele acestei situații este că, pe măsură ce mai mulți oameni merg pe șosele cu bicicleta, ceilalți participanți la trafic se adaptează în consecință. De asemenea, autoritățile locale și guvernamentale sunt mai dispuse să cheltuiască bani pentru îmbunătățirea infrastructurii pentru ciclism atunci când acest lucru satisface mai mulți oameni.

Nu în ultimul rând, bicicliștii au mai puține zile de concediu medical pe an, ceea ce salvează miliarde de lire sterline la locurile lor de muncă și în sistemul medical, mai notează autorii articolului.

Comentarii: