SANATATE

PERICOLELE statului îndelungat pe scaun

Foto: Pinterest.com

Dacă petreci multe ori pe zi într-un scaun sau fotoliu – la serviciu sau acasă, în fața calculatorului sau a televizorului – este posibil să dezvolți, pe termen lung, anumite probleme legate de sănătate, dintre care unele chiar foarte grave, notează health.harvard.edu.

Iată care sunt riscurile șederii îndelungate:

Boli de inimă

Când stai jos un timp îndelungat, mușchii ard mai puține grăsimi iar fluxul de sânge este mai „leneș”, ceea ce permite acizilor grași să se depună mai ușor pe pereții vaselor sanguine. Este afectată astfel elasticitatea arterelor coronare, cele care vascularizează inima. De asemenea, șederea îndelungată poate duce la hipertensiune arterială și la nivel crescut de colesterol.

Anunţ îngrijorător al specialiştilor: Lunile de vară vor fi din ce în ce mai călduroase

Fructele și legumele care îți PROTEJEAZĂ pielea împotriva razelor UV

Între ce ore funcționează cel mai bine organele tale / STUDIU

Diabet

Pancreasul produce insulină, un hormon care determinăm transportul glucozei spre celule, pentru energie. Dar celulele mușchilor inactivi nu au reacție la acțiunea insulinei, prin urmare pancreasul produce cantități sporite din acest hormon – ceea ce poate duce la diabet. Un studiu recent indică declinul reacției la insulină, după numai o oră de stat jos!

Foto: Pinterest.com

Cancer la colon

Studiile arată că ar exista o legătură între sedentarism și riscul crescut de cancer la colon și la sân. Nu s-a descoperit cauzele exacte, dar o teorie susține că excesul de insulină încurajează creșterea celulară. Conform altei ipoteze, mișcarea stimulează eliberarea de antioxidanți naturali care neutralizează radicalii liberi.

Calitățile pe care TREBUIE să le aibă o femeie pentru a NU fi părăsită

Noua modalitate de scădere a riscului de INFARCT cu până la 40 %

Supă RĂCORITOARE de castraveţi cu iaurt/ REȚETE RAPIDE

Circulație periferică proastă

Statul pe scaun încetinește circulația sângelui, în special la nivelul membrelor inferioare, putând duce la umflarea gleznelor, la vene varicoase, chiar și la formarea de cheaguri de sânge periculoase.

Foto: Pinterest.com

Gât înțepenit sau dureri lombare

În special la locul de muncă, menținerea îndelungată a capului, a umerilor și a spatelui într-o anumită poziție pot duce la „înțepeniri” ale vertebrelor și musculaturii, cu efecte neplăcute pe termen lung.

Comentarii: