NUTRITIE

Te poți îngrășa într-o zi dacă ai mâncat prea mult? Răspunsul nutriționiștilor

Foto: Pinterest.com

Sunt unele zile în care mâncăm mai mult decât în mod obișnuit. De exemplu, de 1 Mai…. Și apoi ne face griji că ar putea fi vorba despre o creștere în greutate.

Te poți îngrășa într-o zi dacă ai mâncat prea mult? Iată însă ce spun nutriționiștii:

Medicul nutriționist Samantha Cassetty spune ce se întâmplă dacă mănânci fără măsură într-o zi nu toccmai bună pentru tine. Cât de mult te poți îngrășa într-o astfel de situație? Iată ce a spus nutriționistul. Se pare că pentru a te îngrășa o jumătate de kilogram pe zi, ar trebui să mănânci exagerat de mult.

„Este imposibil să te îngrași peste noapte, chiar dacă ai mâncat și ai băut. Motivul vine din calcularea caloriilor. Chiar dacă nu este 100% precis, principiul rămane adevărat. Pentru a te îngrășa, trebuie să mănânci cu 3500 de calorii mai mult decât mănânci în mod normal”, a spus medicul nutriționist potrivit girly.ro.

CITEȘTE ȘI: Nu vei mai vrea să cumperi de la fast-food: Cum să-ţi prepari acasă o shaorma delicioasă şi sănătoasă

Dacă, de exemplu, consumi zilnic 2000 de calorii, pentru a te îngrășa într-o zi, ar trebui să consumi aproximativ 5500 de calorii. Foarte mult, deci. Așa că, nu este chiar atât de ușor să te îngrași într-o singură zi în care ai mâncat mai mult ca de obicei.

Așadar, nu trebuie să îți faci griji dacă se întâmplă ca într-o zi să ”trișezi” și să mănânci mai mult decât de obicei. Dacă vei avea o singură astfel de zi, atunci nu ai de ce să te îngrijorezi. Problemele apar atunci când repeți asta zi de zi. Atunci, într-adevăr, ai putea să începi să te îngrași.

CITEȘTE ȘI: Asta e dieta-minune: Cum poţi slăbi 7 kilograme într-o săptămână

Ideea este să nu exagerezi cu alimentația. Oricine are momente în care renunță la dieta de zi cu zi, la alimentația sănătoasă și consumă o prăjitură sau orice altceva cu mai multe calorii. Dar, nu ai de ce să îți faci griji dacă nu întreci măsura.

Comentarii: