SANATATE

Profesori de renume CONTRAZIC OMS: când trebuie SĂ RENUNȚI la administrarea unui ANTIBIOTIC

Foto: Pinterest.com

Mesajele oficiale susțin că un tratament cu antibiotice trebuie urmat până la capăt. Experții britanici pun însă în discuție această regulă sacrosantă, estimând că favorizează rezistența la medicamente, relatează AFP. Conform celui mai nou studiu efectuat de specialiști în boli infecțioase, pacienții ar trebui să renunțe la tratamentul cu antibiotice înainte de perioada recomandată, dacă se simt mai bine.

„I-am putea sfătui pe pacienți să oprească tratamentul când se simt mai bine, în contradicție cu avizul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, scriu profesorul Martin Llewelyn, specialist în boli infecțioase, și alți nouă medici sau profesioniști din domeniul sănătății într-un articol publicat de revista medicală BMJ.

Antibioticele sunt medicamente menite să combată bacteriile, care sunt prescrise pentru o durată anume. Este un lucru recunoscut că utilizarea excesivă a antibioticelor crește rezistența bacteriilor pe care ar trebui să le distrugă și face, în consecință, aceste medicamente mai puțin eficiente.

În același timp, indicațiile oficiale sunt ca pacientul să urmeze tratamentul până la capăt, chiar dacă starea sa se ameliorează, cu riscul de a dezvolta o rezistență.

Uruguay, prima țară în care se poate fuma MARIJUANA oriunde doriți

S-a aflat! Pasiunea SECRETĂ a soției președintelui Iohannis /GALERIE FOTO

Semnele care indică o ACIDITATE mare în corp

Această idee nu este susținută de nicio probă și a lua antibiotice mai mult timp decât este necesar crește riscul de rezistență„, apreciază semnatarii articolului, estimând că sunt necesare cercetări pentru a ameliora aceste consemne ale prescrierii de medicamente.

„Le cerem oamenilor politici și medicilor să înceteze să promoveze mesajul conform căruia trebuie mers până la capătul tratamentului”, adaugă ei.

Potrivit acestora, această idee „inexactă” s-a născut în perioada de dezvoltare a antibioticelor, în anii 1940, și a rezistat în timp pentru că este „simplă și ușor de pus în practică”.

Lucrurile care îţi influențează în mod INCONȘTIENT comanda la restaurant

Controversă în jurul noii jucării la modă,”Spinner”. Îi calmează sau nu pe cei mici?

Articolul a fost bine primit de mai mulți experți independenți.

„Am considerat mereu ilogic să spui că oprirea unui tratament antibiotic prea devreme ar favoriza apariția bacteriilor rezistente”, a comentat profesorul Peter Openshaw, președinte al Societății britanice de imunologie, citat Science Media Centre (SMC).

Foto: Pinterest.com

Potrivit acestuia, una dintre soluții ar putea fi „utilizarea de antibiotice numai pentru a reduce infecția bacteriană la un nivel la care ea poate fi combătută de sistemul imunitar al pacientului”.

El subliniază totuși că tratamentele cu antibiotice lungi sunt necesare în cazuri specifice, atunci când sistemul imunitar al pacientului funcționează prost sau atunci când bacteria poate fi în stare latentă înainte de a lovi, cum se întâmplă în cazul tuberculozei.

De ce ouăle NU ar trebui ţinute în compartimentul de pe uşa frigiderului

Chimicalele ascunse în roşii: Ce trebuie să ştii pentru a nu avea probleme

Soțul ideal există? Cum AR TREBUI să fie…

„Este evident că obiceiurile de prescripție trebuie schimbate. Volumul actual de antibiotice actual este prea ridicat”, a afirmat un alt expert, profesorul Mark Woolhouse, de la Universitatea din Edinburgh, citat de SMC.

Rezistența la antibiotice este una dintre preocupările majore ale OMS. Organizația a publicat în luna februarie o listă de 12 familii de bacterii împotriva cărora consideră că este „urgent” să se dezvolte noi tratamente.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: