REVIEW

Remedii naturale pentru a scăpa de BUFEURILE apărute la menopauză

Foto: Instagram.com

Din cauza schimbărilor hormonale apărute la menopauză, bufeurile, durerile de cap, transpirația abundentă devin tot mai greu de suportat.

CITEȘTE ȘI: Sexul DUPĂ menopauză. Care este de fapt adevărul

Bufeurile devin neplăcute mai ales pe parcursul nopții, ceea ce afectează și calitatea somnului. Vestea bună este că le poți alunga cu ajutorul unor remedii făcute în casă.

Miere cu apă caldă

În amestec cu apă caldă, mierea reglează temperatura corporală și te ajută să scapi de bufeuri și să dormi mai bine. Încălzește puțin o cană cu apă și dizolvă în ea o lingură cu miere. Bea acest amestec cu o jumătate de oră înainte de culcare, în fiecare zi.

Infuzie de lemn-dulce

Din rădăcina de lemn-dulce se poate face un ceai indicat în simptomele menopauzei datorită fitoestrogenilor pe care-i conține. Aceștia au efectul de a reda echilibrul hormonal și de a asigura buna funcționare a sistemului nervos.

CITEȘTE ȘI: Reclame peste tot, fără a preciza CÂND și CÂT sunt de periculoase: SUPLIMENTELE de substituție hormonală la menopauză

Pentru infuzie, ai nevoie de o linguriță de rădăcină și 250 ml de apă fiartă. Când apa începe să fiarbă, pui planta și le ții pe foc mic 2-3 minute. Stingi focul. Strecori abia după răcire. Bea această infuzie după-amiaza sau înainte de culcare.

Ceai de cuișoare

Și cuișoarele conțin fitoestrogeni care contracarează simptomele menopauzei. Infuzia de cuișoare este una dintre cele mai bune soluții la bufeuri, pentru că asigură o mai bună circulația a sângelui și normalizează temperatura corporală.

CITEȘTE ȘI: Cel mai potrivit ANTRENAMENT, în functie de zodia în care te-ai născut

Peste o lingură de cuișoare pune o cană de apă fiartă și lasă-le acoperite 15 minute. Strecoară și bea ceaiul călduț. Sunt recomandate 2-3 căni pe zi.

Comentarii: