SANATATE

Semnele care îți ARATĂ că mâncarea este stricată sau pe cale să se strice

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este cea a risipei de mâncare, iar cei mai mulți dintre noi ajungem să aruncăm cantități enorme de alimente. De multe ori, nu știm exact dacă un produs este stricat sau nu și, ca să nu riscăm o îmbolnăvire, preferăm să renunțăm la el. Totuși există niște semne care îți arată dacă ai în frigider mâncare stricată sau nu.

Adesea găsim produse la oferte foarte bune, iar din acest punct de vedere este bine să ai în vedere vorba „dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că într-adevăr este așa”. De obicei, produsele la reduceri mari se apropie de data la care expiră – vânzătorii încearcă să scape de ele cât mai repede, pentru a face totuși un profit și a nu fi nevoiți să le arunce. De aceea, dacă ai cumpărat astfel de produse, este bine să știi care sunt semnele că mâncarea este stricată sau pe cale să se strice.

Laptele

Laptele rezistă în frigider perioade lungi, iar de multe ori termenul de valabilitate este depășit fără ca produsul să se strice. Aceasta se întâmplă deoarece laptele din magazine este pasteurizat, adică este deja fiert la temperaturi foarte înalte.

Foto: Pinterest.com

Atunci când laptele se strică, primul semn este mirosul, pe care îl poți simți încă de când scoți capacul cutiei. Mirosul este unul acru, neplăcut, iar gustul este la fel. În plus, consistența laptelui se schimbă, acesta devenind ușor brânzos. Este foarte periculos să bei lapte stricat, așa că îți recomandăm să îl arunci de îndată ce simți că și-a modificat mirosul.

Înregistrarea secretă cu prinţesa Diana: Acum s-a aflat adevărul!

Reţeta miraculoasă care te scapă de grăsimi şi toxine

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Carnea

Dacă mănânci carne stricată, poți face o toxiinfecție alimentară gravă, așa că nu este bine să riști deloc. Carnea stricată își schimbă în primul rând mirosul: dacă atunci când e proaspătă nu prea are un miros anume, atunci când i-a expirat termenul de valabilitatea va prinde un miros ciudat și respingător.

Foto: Pinterest.com

Carnea devine lipicioasă la atingere și uneori se decolorează. Acestea sunt cele mai frecvente semne că bacterii precum E.coli, salmonella sau listeria au început să se înmulțească. Când pregătești carnea, este întotdeauna recomandat să nu o faci în sânge, ci bine pătrunsă, mai ales dacă ai cumpărat-o de la reduceri.

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!

Peștele și fructele de mare

Alimentele provenite din oceane și mări sunt cele mai perisabile. De aceea, este esențial să poți să îți dai seama că ai mâncare stricată în frigider.

Foto: Pinterest.com

Mirosul este primul care trădează alterarea: peștele și fructele de mare proaspete au un miros, însă el devine foarte pregnant atunci când bacteriile încep să se înmulțească. Semnul care îți spune clar că peștele este stricat constă în schimbarea texturii cărnii crude – dacă poți să bagi degetul prin carne, înseamnă că este stricată.

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ţara care vrea INTERZICEREA shaormei. Vezi de ce

Cum să îți pregătești pielea pentru plajă. Motode simple și eficiente

Mâncarea la conservă

Deși conservele au un termen de valabilitate foarte îndelungat, nici aceste produse nu sunt întotdeauna ferite de alterare. Dacă bacteriile ajung în recipiente, ele se pot înmulți în acestea, iar alimentul în cauză devine foarte periculos pentru sănătate.

Foto: Pinterest.com

Atunci când cumperi conservele, fii atentă să nu aibă adâncituri sau mici orificii în materialul din care sunt făcute conservele. Iar atunci când deschizi una, miroase conținutul și aruncă-l dacă ți se pare suspect.

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Sex la telefon? JOCURI erotice care îţi vor condimenta relaţia

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Ouăle

Ca și carnea, ouăle stricate sunt foarte periculoase, însă există o modalitate foarte simplă de a le testa: umple un pahar cu apă și pune oul în acesta. Dacă stă pe fundul paharului, oul este bun, iar dacă se ridică la suprafață, oul este stricat și nu poate fi folosit.

Foto: Pinterest.com

Fructele și legumele

De obicei, legumele și fructele țin mult timp fără să se strice, mai ales dacă știi pe care trebuie să le ții la frigider și pe care trebuie să le ții la temperatura camerei. Cele mai multe alimente de acest tip devin moi și se decolorează sau mucegăiesc atunci când se strică.

Foto: Pinterest.com

Mirosul este unul puternic și foarte neplăcut, așa că nu prea ai cum să nu îți dai seama că sunt stricate. Multe legume și fructe se strică mult mai repede dacă le speli si le ții la frigider, așa că ar fi cel mai bine să le speli chiar înainte de a le folosi.

Comentarii: