NUTRITIE

Sfaturi importante ale specialiştilor: Alimentele care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu dacă fumezi

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante ale specialiştilor. Acestea sunt alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa celor care fumează.

 

Chiar dacă nu poţi renunţa la fumat, un obicei destul de dăunător, încearcă măcar să îţi menţii sănătatea printr-o dietă echilibrată. Află care sunt cele mai bune alimente pentru tine!

 

Bea cât mai mult ceai!

Alimentele indicate bărbaților de PESTE 50 de ani

Alimentele despre care NU ȘTIAI că au GLUTEN

Dacă eşti o iubitor de ceai, ai toate motivele să incluzi această băutură în meniul tău zilnic. Acest obicei te va proteja de cancerul pulmonar cauzat de fumat. Frunzele de ceai sunt bogate în catechină, un compus care inhibă activitatea radicalilor liberi din corp.

Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume

Specialiştii sunt în alertă: Acesta este fructul INTERZIS dacă luaţi medicamente

Nu uita de vitamina C!

Fumătorii sunt mai predispuşi la infecţii bacteriene, motiv pentru care ar trebui să se imunizeze cu vitamina C. Dacă aceasta lipseşte din organismul tău, poţi risca să suferi de boli de inimă, cancer şi tulburări oculare. Încearcă să îţi iei vitamina C din citrice, cât mai multe fructe şi legume.

Mănâncă legume crucifere!

Legumele crucifere, precum varza, conopida, broccoli sunt o sursă naturală de vitamine care luptă cu substanţele nocive introduse în corp prin fumat. Compuşii din legumele crucifere împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase, un risc la care organismul fumătorilor este supus constant. Consumă zilnic o cantitate cât mai mare de legume crucifere fierte sau gătite la aburi.

DIFERENȚA dintre ceapa albă și ceapa roșie. Care este mai sănătoasă?

Aceasta este băutura-minune: Îţi întăreşte imunitatea şi te salvează de boli grave

Mai multă vitamina E

Ştiai că fumătorii care îşi măresc aportul de vitamina E îşi îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge? Acest lucru îi poate ajuta în combaterea bolilor cardiace şi pulmonare. O doză mare de vitamina E este excelentă în dieta unui fumător, conform click.ro. Consumă germeni de grâu şi ulei din germeni de grâu, care să îţi asigure un aport zilnic de vitamina E. De asemenea, mai poţi mânca avocado, nuci, seminţe şi ulei de măsline.

Comentarii: