NUTRITIE SANATATE

Specialiştii sunt în alertă: Care sunt cele mai periculoase dulciuri – trebuie să le EVIŢI

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante ale specialiştilor. O serie de dulciuri sunt extrem de periculoase pentru sănătatea ta şi trebuie să le eviţi pe cât posibil.

 

Lipsa timpului ne împinge de multe ori să fim clienți fideli ai patiseriilor, cofetăriilor și supermarket-urilor pentru a ne lua doza de dulce de fiecare dată când avem nevoie. Lucru deloc înțelept, căci nu cunoaștem sigur ingredientele, cât de proaspete sunt ele sau dacă produsele conțin aditivi și conservanți, despre care se știe cât sunt de periculoase organismului.

 

Cele mai periculoase dulciuri – zahărul, o substanță periculoasă pentru organism

În zilele noastre, zahărul este una dintre cele mai periculoase substanțe de pe piața alimentară. Zahărul alb rafinat este obținut din trestie sau sfeclă de zahăr, materii prime din care s-au eliminat toate vitaminele, mineralele, proteinele, fibrele, apa și alte elemente sinergice. Așadar, zahărul alb este un produs chimic fabricat industrial care nu se găsește în natură și deci, nu este potrivit pentru consumul uman.

Zahărul brut este o varietate macrogranulară, maronie, lipicioasă, obținută prin simpla fierbere cu evaporarea apei din sucul de trestie de zahăr. Este un aliment sănătos, hrănitor și foarte greu de găsit însă, mai ales în Occident. Așa-zisul zahăr brun vândut peste tot nu este altceva decât zahăr alb rafinat amestecat cu melasă pentru gust și culoare și deci, nu este nici el sănătos.

Ca alternative la zahărul alb există alte zaharuri, precum fructoza, care se găsește în fructe și miere, lactoza, din lapte și maltoza, din cereale. Acestea sunt substanțe naturale cu valoare nutrițională și pot fi consumate cu încredere. Oricum, dacă vreți ceva dulce și sănătos, cum este o prăjitură, ar fi bine să fie preparată în casă, deoarece cantitatea de zahăr și alte ingrediente este controlată.

Cele mai periculoase dulciuri – dulciuri pe care să le eviți

Printre cele mai periculoase dulciuri din supermarket-uri se numără și: brioșele, blaturile de tort din pungi, madlenele, acestea au termen de expirare foarte mare, deci conțin un număr prea mare de conservanți. De la cofetărie trebuie evitate prăjiturile cu creme roz, verzi sau bleu. Plăcintele cu brânză sau fructe sunt de preferat celor cu cremă.
Produsele de la patiserie nu sunt indicate deloc, conțin margarină, despre care se știe că este cancerigenă. Dacă totuși ai poftă, evită merdenelele cu brânză și tot ce are cremă.

Deși a intrat în obișnuința românului să iasă în parc și să consume împreună cu copiii vată de zahăr, este bine de știut că aceasta este pe lista neagră a dulciurilor, conform click.ro. Conține 200 de calorii, pune la lucru pancreasul și copiii se aleg, în timp, cu carii dentare.

Bomboanele sunt și ele pe lista dulciurilor de evitat, deoarece nu au nicio valoare nutritivă, sunt derivate de zaharuri rafinate, deci foarte nocive organismului.

Comentarii: