MOMS NUTRITIE

Super-alimente esențiale: Toți copiii peste 2 ani TREBUIE să le consume în mod regulat pentru a fi sănătoși

goodtoknow.co.uk

Copiii au nevoie de o îngrijire suplimentară în timpul anilor de dezvoltare. Mai ales după vârsta de 2 ani, când copiii încep să mănânce lucruri diferite, devine important să îi hrănim cu alimentele potrivite. Nutriția este extrem de necesară pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului în general.

Deși poate părea dificil să vă hrăniți copilul cu unele alimente sănătoase și nutritive, obiceiul de a mânca alimente sănătoase trebuie învățat de la început. De asemenea, aceste alimente îi ajută pe copii cu abilitățile lor, reținând amintirile, stimulându-le sistemul imunitar și făcându-i să învețe rapid.

Iată 5 alimente care sunt esențiale pentru copiii de peste 2 ani, potrivit experților în nutriție:

1. Ouăle

Ouale sunt surse excelente de proteine, iar copiii au nevoie de proteine pentru o creștere maximă. Acestea îi fac pe copii mai energici și ajută la construirea celulelor. Ouăle sunt îmbogățite cu proteine care îi împiedică pe copii să se simtă obosiți și să aibă dureri de oase și construiește un sistem imunitar solid în corpul lor pentru a lupta împotriva bolilor și infecțiilor.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează la începutul școlii – Cum recunoști infecția cu Norovirus, tot mai frecventă la copii

2. Laptele

Încărcat cu vitamina D și calciu, laptele este un aliment important pe care orice copil trebuie să îl aibă. Laptele ajută la construirea unor oase și dinți sănătoși. De asemenea, ajută la menținerea tensiunii arteriale la copii. Mai mult, calciul ajută în cazul obezității la copii, care a devenit o problemă destul de comună. Deoarece laptele este o sursă excelentă de vitamina D, acesta îi împiedică pe copii să dezvolte mai târziu orice boală.

3. Spanacul

Spanacul este o sursă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele C, A și K. De asemenea, conține o cantitate mare de calciu, potasiu și fier, care sunt necesare pentru copii în timpul anilor de creștere. Spanacul ajută la creșterea puterii creierului și, de asemenea, nivelul sângelui sau al hemoglobinei crește odată cu consumul regulat de spanac. Proprietățile antimicrobiene ale spanacului ajută la lupta împotriva infecțiilor și, de asemenea, menține ficatul într-o stare bună de sănătate.

4. Morcovii

O sursă bogată de vitamina A, morcovii sunt extrem de sănătoși pentru copii. Morcovii ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și stimulează creșterea celulelor din alte organe. Această legumă gustoasă este, de asemenea, eficientă în construirea unei bune sănătăți dentare la copii. În plus, fiind îmbogățit cu fibre alimentare funcționează foarte bine pentru a preveni infecțiile stomacale sau constipația la copii.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la dieta copiilor: Probleme serioase cauzate de ignorarea micului dejun | STUDIU

5. Portocalele

Toate citricele precum portocalele sunt extrem de importante pentru copii. Deoarece sunt bogate în vitamina C, acestea ajută la construirea unui sistem imunitar puternic la copii și ține la distanță tusea și răcelile frecvente. De asemenea, conțin și alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi acidul folic și potasiu. Portocalele ajută la o mai bună absorbție a fierului în organism, care este un factor important în construirea necesarului de hemoglobină. De asemenea, vederea copiilor se îmbunătățește semnificativ cu ajutorul portocalelor, deoarece acestea sunt bogate în fitonutrienți.

Lasă-ți copilul să absoarbă toate bunătățile din aceste 5 superalimente care sunt cruciale în construirea sănătății copilului tău.

Comentarii: