FRUMUSETE MODA

Tendinţe de beauty ce devin periculoase iarna

Sursa foto: Instagram.com

Deși sunt copiate de milioane de tinere sau mai puțin tinere din întreaga lume, câteva dintre tendințele care fac furori pe rețelele de socializare reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate.

Pleoapele glossy

Un trend de beauty care a făcut ravagii în vara 2018 pe întreg mapamondul – de la catwalk, la evenimente oficiale, petreceri elegante și până la street style a fost reprezentat de pleoapele glossy.

Sursa foto: Instagram.com

Pleoapele glossy au fost alegerea perfectă de makeup pentru un look nesolicitant, dar absolut impecabil în zilele fierbinți de care ne-am despărțit cu atâta durere în suflet, fie că alegeam o nuanță neutră sau una neon, plină de personalitate.

CITEȘTE ȘI: Modele de unghii la modă în 2018 / Stilul FRENCH

Cu toate acestea, spre final de vară caniculară, oricât de îndrăgostite am fi fost de aspecul lor, parcă am și obosit să ni se lipească pleoapele constant, la fiecare clipire, de la glossul pus cu religiozitate pe pleoape, nu-i așa? Renunță, așadar, fără regrete, la pleoapele glossy, cel puțin până la înmugurirea primilor copaci.

Ce să folosești în schimb? Înlocuiește cu fardul piersică strălucitor

Ești adepta unui machiaj discret în viața de zi cu zi, dar ai decis să ieși un pic în evidență în zilele mohorâte și reci care au dat năvală peste noi? Nimic mai cool pentru toamna anului 2018, ești fix în trend!

Sursa foto: Instagram.com

Alege să folosești un fard de pleoape într-o culoare neutră, care să se amestece perfect cu nuanța pielii tale, dar care să aibă particule strălucitoare în componență. Fardul piersică este ceea ce cauți, deoarece, pentru un ten caucazian normal, piersica reprezintă nuanța care se adaptează cel mai bine majorității și care scoate în evidență ochiul, fără să influențeze în vreun fel aspectul final, iar atingerea strălucitoare dă dimensiune și profunzime privirii.

Wet look

Una dintre coafurile favorite ale oricărei veri, ale oricărei femei – indiferent de vârstă, condiție socială sau stil de beauty adoptat -, wet look-ul trebuie să dispară urgent odată cu scăderea temperaturii în termometre.

CITEȘTE ȘI: ATÂT DE SIMPLU! Cum scapi de balonare în 60 de secunde

Nu era nimic mai ușor vara decât să ieși din baie, să folosești puțin produs de stilizare a părului – fie el clasicul fixativ, spumă de păr, gel, ceară sau cremă modelatoare -, să îți piepteni rapid părul pe spate și să fii ready to go.

Sursa foto: Instagram.com

Ei bine, s-a instalat frigul și lucrurile nu mai pot sta așa de acum înainte. Wet look și temperaturi joase… nu prea e un tablou plăcut la vedere, așa-i? Și asta chiar dacă părul purtătoarei nu este cu adevărat ud și doar vrea să lase impresia! Ce părea hot și wild vara, toamna poate fi interpretat drept… slinos, neîngrijit, nespălat. Nu ai vrea asta, nu-i așa?

Ce look să adopți în schimb? Înlocuiește cu „glasshair”

Cel mai hot trend în materie de coafuri din această toamnă este „părul de sticlă”. Părul strălucește ca în reclamele pe care le privim cu atâta jind, e perfect întins și lipsit de orice cusur!

Sursa foto: Instagram.com

Cum se obține? După ce ai spălat părul și l-ai supus unui tratament hidratant, usucă-l aproape de tot. Apoi, cu ajutorul unei plăci de păr, îndreaptă-l bine de tot.

CITEȘTE ȘI: Te înroşeşti după ce consumi alcool? Iată DE CE!

Pulverizează cu fixativ o perie cu dinți mulți și mărunți și apoi periază-ți părul, cu mișcări de sus în jos, ca să îmblânzești firele rebele care nu întârzie să apară imediat după spălare. Finalizează-ți stilizarea părului cu un bob de ulei de păr pus pe vârfuri, pentru un aspect impecabil, demn de etalat la cele mai importante și exclusiviste petreceri din lume.

Rujurile lip stain

Rujurile lip stain (fie că vorbim de cele solide, lichide, sub formă de roll on, de gel aplicat cu burețel sau chiar și de cele marker) au devenit, de aproximativ trei sezoane, cele mai bune prietene ale femeilor din întreaga lume.

Sursa foto: Instagram.com

Datorită alcoolului din componență, care le face să se usuce foarte repede pe buze, ca o ștampilă, și a faptului că vin, de obicei, în nuanțe care nu se îndepărtează foarte mult de culoarea naturală a buzelor, lip stain-urile sunt perfecte vara – la plajă, piscină, ieșire cu fetele în oraș la un cocktail. Cu toate acestea, le spunem și lor „pe curând, ne vedem la primăvară”, pentru a face loc nuanțelor bogate și cu personalitate pe care ni le aduce în dar toamna-iarna.

Ce să folosești în schimb? Înlocuiește cu ruj mat satinat

Adio, banal ruj mat care, după câteva ore de purtare sau o masa mai copioasă, ne usuci buzele, te strângi pe la colțuri sau începi să dispari, ușor ușor de pe ele!

CITEȘTE ȘI: Kate Moss dezvăluie trucul ei de frumusețe pentru o PIELE NETEDĂ

Din toamna lui 2018, ne bucurăm de o versiune îmbunătățită și la fel de purtabilă a clasicului ruj de care nu ne mai despărțim. O formulă care prinde tot mai multă popularitate și pe care o vedem din ce în ce mai des pe covorul roșu.

Sursa foto: Instagram.com

Rujul mat satinat – căci despre el este vorba – oferă același aspect catifelat buzelor ca rujul mat simplu și aduce și un bonus: datorită uleiurilor hidratante din componența lui, conferă flexibilitate și te ajută să spui adio retușului mai mult decât necesar de la miezul zilei.

Comentarii: