NUTRITIE

Trucul pe care nu-l ştiai: Dacă faci asta, murăturile tale nu se vor strica niciodată

Foto: Pinterest.com

Acesta este trucul pe care nu-l ştiai până acum. Trebuie neapărat să recurgi la el pentru a nu avea probleme cu murăturile. Suntem deja la jumătatea lunii noiembrie şi facem pregătiri pentru iarnă.

 

Murăturile nu trebuie să lipsească din nicio casă, aşa că trebuie să ştim totul pentru ca gogonelele sau castraveţii pe care îi punem la murat să nu se strice.

 

Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă.

1. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire.

Activitatea care poate fi la fel de stimulativă precum SEXUL pentru unii oameni / STUDIU

Specialiştii fac un anunţ îngrijorător: Dependența sexuală, simptomul unei grave tulburări mintale

2. Alege cu grijă condimentele: usturoiul, hreanul, boabele de muştar, foile de dafin, mărarul (seminţe, tulpini şi flori), frunzele de ţelină. Pe lângă faptul că dau gust, au şi un rol antibacterian şi sunt sănătoase.

3. Amăreala castraveților poate fi înlăturată dacă, după ce sunt tăiați felii, se introduc zece minute în lapte puțin sarat.

Diferenţa dintre afecţiunile colicistului şi ale fierei. SEMNELE care te atenţionează care dintre ele nu funcţionează

4. Murăturile nu vor face mucegai dacă se pune în borcan un săculeț din pânză rară umplut cu boabe de muștar, care să acopere bine suprafața murăturilor până la marginea borcanului.

Cărei BOLI i se datorează fascinanta culoare a ochilor fiicei lui Michael Jackson, Paris

De ce îmbătrânim repede: Obiceiurile ‘ucigătoare’ pentru organism

5. În ceea ce priveste legumele uscate (țelină, morcov, păstârnac), acestea se pot conserva de la un an la altul în săculeți de pânză prin care să pătrundă aerul.

6. Păstrarea verzei murate un timp mai îndelungat este posibilă dacă se adaugă din cand în când câte o bucată de zahăr.

Care este mâncarea tradiţională românească cea mai dietetică şi echilibrată nutriţional

7. O altă metodă ar fi smălțuirea cu smoală neagră a butoiului de lemn în interior, conform frunza-verde.ro.

8. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest