SANATATE

Un pahar de vin pe zi blochează creșterea celulelor canceroase

rockytopwineries.com

Vinul este foarte bogat în compuși antioxidanți benefici pentru sănătate și conține o mare cantitate de minerale (potasiu, calciu, magneziu) și vitamine hidrosolubile (B1, B2, B5 și B6), iar într-o mai mică măsură, acid folic, vitamina B12 și vitamina C.

De asemenea, este bogat în resveratrol, cu dovedite proprietăți antioxidante. Consumul moderat ajută la prevenirea bolilor de inimă și îmbunătățește sistemul imunitar, produce energie și o mai bună funcționare a memoriei.

CITEȘTE ȘI: Descoperire uimitoare despre vinul roşu: În ce cantităţi reduce riscul de răceli cu 44%

Un pahar de vin pe zi blochează creșterea celulelor canceroase

Iată câteva dintre beneficiile consumului unui pahar de vin zilnic:

  • Persoanele care consumă 1-2 pahare pe zi cu vin roșu manifestă cu 44% mai puține răceli decât cei care nu consumă vin.
  • Potasiul ajută la reglarea ritmului cardiac si are un rol important în reglarea nivelului de zahăr în sânge și în producerea de energie.
  • Vinul roșu poate preveni debutul și progresia aterosclerozei. Atât alcoolul, cât și polifenolii prezenți în vinul roșu favorizează formarea de oxid nitric, cu rol foarte important în reglarea tonusului vascular.
  • Prostata- În cazul bărbaților, alte studii au afirmat că consumul a 7 pahare săptămânale, câte unul pe zi, de vin roșu de la vârsta de 40 de ani, reduce riscul de cancer de prostată cu 50%.

Un pahar de vin pe zi blochează creșterea celulelor canceroase

  • Reduce riscul de cancer- Mai exact, consumul de vin roșu ajută la reducerea riscului de cancer pulmonar, mai ales la cei care sunt fumători obișnuiți. Blochează creșterea celulelor asociate cu cancerul de sân la femei. În acest din urmă caz, studiile sugerează că resvaratrolul, o componentă chimică a vinului roșu, ajută la reducerea estrogenului feminin.
  • Consumul moderat de vin îmbunătățește funcția creierului și, în cantități mici, previne demența precoce. Oamenii de știință cred că se datorează concentrației mari de antioxidanți din compoziția sa, care reduce inflamația, prevenind astfel întărirea și coagularea arterelor. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și aportul de oxigen către creierul nostru.

CITEȘTE ȘI: Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm de Sărbători

A ști să bei vin este o adevărată știință, spunea Voltaire. Poate nu stim toți să savurăm un vin precum un adevărat sommelier, dar cu siguranță cunoaștem că moderația și în mâncare, și în băutură, este o adevărată virtute. De aceea, și în cazul vinului, se recomandă limitarea consumului la un pahar pe zi (200-250 ml) pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestuia.

Comentarii: