LIFESTYLE

Învinge stresul din perioada sărbătorilor! Cum să nu-ți pierzi mințile de Crăciun

Christmas shopping

Inainte de Craciun o luam putin sau chiar mai mult razna. Incepem sa cautam cadouri in disperare, renuntam sa mai mancam toate prostiile pe care le mancam de obicei doar ca sa putem manca tot ce ne dorim de Sarbatori, ne gandim si ne razgandim in privinta Revelionului. Si in toata aceasta nebunie, uitam de noi!

 

Andreearaicu.ro ne recomanda trei lucruri importante pe care e bine sa le facem inainte de Craciun:

1. Fii atenta la ce mananci!
Mananca putin mai light. Si nu doar ca sa slabesti! Urmeaza o perioada cu multa mancare. De aceea, e bine sa ne detoxifiem putin corpul fiindca, fara doar si poate, vom manca multa carne, multe aperitive grase (aviz celor care nu pot sa traiasca fara salata boeuf!) si sa nu uitam nici de dulciuri – cozonac, prajituri, tort. Ca sa te mai detoxifiezi, nu trebuie decat sa elimini din alimentatie carnea, orice e procesat, cafeaua si sucurile imbuteliate (daca bei asa ceva) si dulciurile facute in casa sau cumparate. In schimb, mananca mai natural si mai usor – fructe si legume proaspete, supe clare si supe crema, legume gatite la abur sau in cuptor.

CITESTE SI: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!

Fa-ti sucuri de sfecla rosie. Daca bei vin si cocktailuri, e important sa-ti ajuti, inca de pe acum, ficatul sa faca fata la cantitatea mai mare de alcool pe care o vei consuma. Sfecla rosie este un super detoxifiant pentru ficat! La fel si ceaiul de papadie.

Mananca mai multe legume. Ca sa reusesti sa mananci mai multe legume, fa-ti zilnic salate, dar si mici gustari cu legume. E mai usor si daca ai tot timpul la indemana felii de castraveti, ardei gras rosu, telina si morcovi in loc de chipsuri si alte prostii dulci.

CITESTE SI: Tunsori pentru femei, la modă în 2018

Progesteronul SCĂZUT la femei. Cauze și riscuri

Renunta la paine si alimente cu amidon. Acestea iti ingreuneaza digestia si nici nu te lasa sa te odihnesti cum trebuie. Eliminii si cartofii – contin amidon si nu fac bine la digestie. Si si ingrasa!

Bea smoothie-uri si sucuri naturale verzi – fiind lichide imbunatatesc digestia, sunt si hranitoare, si foarte important!, iti dau energia de care ai nevoie ca sa alergi dupa cadouri! Nu-ti face sucuri doar din fructe fiind te pot ingrasa!

Nu mai manca deloc dulciuri! Dulciurile au in compozitie atat de mult zahar, care ne incarca corpul cu toxine si ne fac sa aratam umflate la fata, ne accentueaza celulita si ne ingrasa.

Bea multa apa – apa ajuta la hidratarea organismului, iti mentine pielea frumoasa si ajuta si la eliminarea mai eficienta a toxinelor.

2. Ai mai multa grija de tine!
Agitatia prin care treci inainte de Craciun, nu-ti aduce nimic bun nici cand vine vorba despre piele. Ba dimpotriva! Iar daca ai probleme cu tenul, e bine sa nu le lasi pe ultima suta de metri fiindca e posibil sa nu le mai poti rezolva.

CITESTE SI: Cum să-ți alegi ÎNĂLȚIMEA ideală a tocului

Visul oricărei femei! Mănâncă MULT, NU face sport și… NU se îngrașă! Ce au descoperit cercetătorii

Exfoliaza-ti pielea. Daca iti faci un scrub de doua-trei pe saptamana acasa poti sa scapi de culoare pamantie a fetei, de unele pete, de cosuri; pielea se va curata, devenind mai luminoasa.

Fa-ti o masca pentru iluminare o data pe saptamana. Poti sa folosesti lapte – acidul lactic exfoliaza pielea natural si o “deschide” la culoare. Daca ai pielea uscata, cel mai bun este avocado!

Foloseste un ser cu colagen in fiecare seara. Contine tot felul de substante care te ajuta sa-ti regenerezi pielea: colagen, antioxidanti, vitamine si minerale.

Pune-ti castraveti pe ochi daca ai cearcane ori pungi! Pare un truc facil, insa castravetii hidrateaza zona ochilor foarte bine, contin vitamina C si acid cafeic care calmeaza iritatia si reduc umflarea.

Mergi la un masaj o data de doua ori inainte de Sarbatori! Masajul ajuta la drenajul limfatic, asta imbunatateste circulatia sangelui si face pielea sa arate mai bine.

CITESTE SI: Consumul zilnic de nuci previne ACEASTĂ boală necruțătoare!

DIFERENȚA dintre ceapa albă și ceapa roșie. Care este mai sănătoasă?

3. Relaxeaza-te inainte de Craciun, nu doar in ziua de Craciun!
Nu-ti supraincarca programul inainte de Craciun! Ti se pare ca mai e putin pana la sfarsitul anului si n-ai apucat sa te vezi cu multa lume? Drept urmare, programezi intalniri si iesiri, desi, mai degraba, ai prefera sa te odihnesti… Renunta sa te chinui sa “bifezi” totul! Mai e timp si dupa Sarbatori!

Mergi la o ora de yoga. Ori la alergat. Ori la aerobic. Incearca sa faci putina miscare, desi poate nu prea iti vine. Sportul te va ajuta sa te relaxezi si sa uiti de toate lucrurile pe care trebuie sa le rezolvi “acum”.

Fa-ti timp pentru rasfat. Nu iesi in oras, dar de cum ajungi acasa te apuci de gatit? Rezuma-te la o salata sau la ceva simplu ca sa-ti mai ramana timp sa faci o baie fierbinte si parfumata. Foloseste ulei esential de levantica fiindca e foarte foarte relaxant.

Asculta muzica. Tare! Cand ai dat drumul la muzica ultima oara si ai inceput sa dansezi prin casa? Daca nu-ti mai amintesti cand, fa-o cat de curand. Muzica e cel mai bun antidot pentru stres!

Nu te mai stresa cu lucruri superficiale – un proiect neterminat la birou, un cadou pe care nu l-ai gasit, cateva kilograme pe care n-ai reusit sa le dai jos. Incearca sa rezolvi ce mai ai de rezolvat, dar fara sa pui presiune prea mare pe tine. Nu ajungi nicarieri daca te stresezi mai mult decat trebuie!

Comentarii: