NUTRITIE

Alimentația grasă NU influenţează nivelul de COLESTEROL prezent deja în sânge /STUDIU

Foto: Pinterest.com

Un comitet consultativ în nutriție din SUA a ajuns la concluzia că nu trebuie să ne mai facem griji în legătură cu colesterolul mare din alimente.

Nivelul mare de colesterol din sânge poate fi asociat în continuare cu problemele cardiace. Schimbarea vine însă de la faptul că mulți cercetători consideră acum că dacă mâncăm preparate culinare bogate în colesterol, asta nu ar afecta colesterolul care este deja în sânge.

Totuși, persoanele cu probleme de sănătate, precum diabetul, ar trebui să continue să evite alimentele bogate în colesterol.

CE declanşează pofta de mâncare de la MIEZUL noptii?

CINE a inventat jocul Monopoly. Motivul este SURPRINZĂTOR!

Retenția de apă. Remediile naturale pentru combaterea ei

Colesterolul este o substanță grasă regăsită în numeroase părți ale organismului și este necesar pentru digestia alimentelor și producția de hormoni și vitamina D.

Foto: Pinterest.com

Conform Ghidului dietetic actual al SUA, limita nivelului de colesterol este de 300 mg. Aprofundând această chestiune, cercetătorii au observat că relația dintre colesterol și organism este extrem de complicată, potrivit health.clevelandclinic.org.

Corpul reglează cât de mult colesterol avem în sânge. Există două formule: colesterolul bun (HDL) și colesterolul rău (LDL). Modul în care oamenii procesează colesterolul diferă de la persoană la persoană. Unii par să fie mai vulnerabili la dietele bogate în colesterol.

Cele mai bune GLUME despre mâncare!

Ce se ascunde în spatele numelui tău: Cum îţi poate fi ghidată viaţa

Potrivit cardiologului Steven Nissen, genele sunt cele care determină vulnerabilitatea unor persoane la alimentele cu colesterol mare.

Foto: Pinterest.com

Corpul creează colesterol în cantități mult mai mari decât o persoană poate avea din mâncare, așa că evitarea alimentelor bogate în colesterol nu va afecta cu mult nivelul de colesterol .

Ce înseamnă O PORȚIE de mâncare

Marele PERICOL care le afectează enorm pe femeile din ţara noastră: Anunţul şi soluţiile medicilor

Omul care a uimit o lume întreagă: Previziunile lui Bill Gates care ne dau fiori

Aproape 85% din colesterolul din sânge este creat în ficat. El nu vine din alimentele ingerate, precizează cardiologul.

Adevăratul pericol pentru toată lumea este în mâncarea bogată în grăsimi nesaturate.

Comentarii: