FRUMUSETE REVIEW

Este bine SAU NU să asculţi muzică atunci când alergi?

Foto: thequench.com

Muzica îmbunătățește performanțele sportive. Oamenii de știință încurajează pacienții să asculte muzică în timpul alergării, deoarece acest obicei sporește rezistența și vă poate ajuta să alergați, poate, cu un minut mai mult.

CITEȘTE ȘI: CUM ne motivăm să facem sport? TRUCURILE care chiar funcționează!

Muzica acționează ca un motivator și îmbunătățește dispoziția. De asemenea, aceasta declanșează substanțe chimice care stimulează energia în organism, dar și pe cea din creier, sunt de părere experții de la Universitatea Texas Tech, citați de thequench.com.

„Cel puțin la scară mică, acest studiu oferă unele dovezi că muzica poate servi ca instrument suplimentar pentru a motiva pe cineva să facă sport, ceea ce este esențial pentru sănătatea inimii”, a mărturisit coordonatorul studiului, dr. Waseem Shami.

Echipa sa de cercetători a evaluat 127 de persoane care au fost rugați să facă un test de stres pentru a examina rezistența inimii lor. Acestora li s-a cerut să alerge pe bandă în timp ce erau conectați la un aparat ce monitoriza inima.

CITEȘTE ȘI: Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Jumătate dintre participanți a ascultat muzică comercială în căști, iar cealaltă jumătate purtau căști în urechi, dar nu asculta muzică.

Foto: Pinterest.com

Pacienții, care aveau o vârstă medie de 53 de ani, au alergat timp de opt minute și jumătate dacă ascultau muzică – cu 51 de secunde mai mult decât cei fără muzică.

CITEȘTE ȘI: Exerciţiile care te ajută să scapi RAPID de CELULITĂ / VIDEO

Dr. Shami, care va prezenta concluziile sale la conferința medicală American College of Cardiology din Orlando la sfârșitul acestei luni, a declarat că testele sunt foarte dure, deoarece viteza și și gradul de înclinație ale bandei de alergare sunt crescute la fiecare trei minute.

CITEȘTE ȘI: DURATA ideală a programului de exerciții fizice pentru slăbit

NHS și Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca oamenii să realizeze săptămânal cel puțin 150 de minute de exerciții moderate, cum ar fi ciclismul, mersul pe jos sau grădinăritul, sau 75 de minute de exerciții mai intense, cum ar fi alergarea.

Comentarii: