REVIEW

Biscuiți umpluți cu mere / REȚETE DE SEZON

Foto: Pinterest.com

A venit toamna și o dată cu ea, tarabele din piețe s-au umplut cu delicioasele mere românești. Pe lângă tradiționala plăcintă cu mere, pentru care există sute de rețete, torturi mai mult sau mai puțin dietetice, iată o rețetă cu un grad redus de dificultate, dar absolut delicioasă: biscuiți umpluți cu mere.

Ingrediente:

Ingrediente aluat fraged pentru biscuiți 

  • 225 g faina
  • 100 g unt
  • 80 g zahar tos fin
  • 1 ou mediu
  • 1/3 plic praf de copt
  • 1 lingura lapte rece
  • 1  praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente umplutură de mere pentru biscuiți

  • 260 g mere taiate cubulete mici
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 50 g zahar

Mod de preparare a aluatului fraged:

Punem faina in robotul de bucatarie, adaugam praful de copt cernut, untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele. Actionam robotul la viteza medie pana cand aluatul devine sfaramicios.

CITEȘTE ȘI: ALTFEL de clătite: MURTABAK – clătita indiană umplută / REȚETE SIMPLE

Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.

Mod de preparare a umpluturii de mere:

Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute.

CITEȘTE ȘI: Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Punem untul intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugam merele. Sotam merele pe foc mic, cca 20 de minute, avand grija sa amestecam din cand in cand, sau pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat. Inchidem focul si lasam merele sa se raceasca complet.

Asamblare

Există mai multe variante, în funcție de timpul avut la dispoziție.

Prima variantă, care este și cea mai simplă constă în împărțirea aluatului în biluțe, de mărimea unei nuci.

Întindem cu mâna fiecare biluță, iar în mijloc punem o linguriță plina cu umplutura de mere, apoi rulăm aluatul astfel încât compoziția de mere să fie complet acoperită. Practic formăm o biluță de aluat mai mare, având umplutura de mere în interior. Presam usor centrul bilutei si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

CITEȘTE ȘI: Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

A doua variantă, care necesită un pic mai mult timp, presupune intinderea aluatului fraged pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Cu o forma cu margini ondulate, decupam cercuri de 4-5 cm Ø.

Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase. Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

A treia varianta, folosind doar unul dintre cerculețe, în care adăugăm o lingurita de umplutura de mere si il impaturim in jumatate; obtinem practic o semiluna umpluta cu mere.

Coacere: 

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute, sau pana cand suprafata biscuitiilor s-a rumenit uniform.

CITEȘTE ȘI: Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat si ii servim.

Poftă bună!

Comentarii: