SANATATE

Căderea părului, mai mult decât un inconvenient estetic: Bolile pe care le anunță

eucerin.co.uk

Sănătatea părului este foarte importantă atât pentru un aspect frumos, cât şi pentru sănătatea întregului organism. Atunci când părul cade mai mult decât în limita normală, trebuie să luăm măsuri, deoarece acest lucru poate semnala prezenţa unor afecţiuni.

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Însă dacă ţi se întâmplă să depăşeşti această limită, trebuie să investighezi ce te macină, ce mănânci, cum te afectează stresul, alte boli sau alte afecţiuni. Iată care sunt bolile pe care le poate ascunde căderea părului în mod excesiv!

CITEȘTE ȘI: Cum să ai un păr sănătos și bogat: Soluțiile naturale care stimulează creșterea părului și îi oferă strălucire

Diabet

Toamna şi iarna, e nevoie să acorzi mai multă atenţie alimentaţiei. Un regim mai puţin bogat în vitamine şi minerale poate genera o cădere mai accentuată a părului. Pentru că anemiile şi avitaminozele pun în pericol foliculul de par. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr şi o cădere şi mai accentuată a acestuia.

Şi asta nu e tot! Diabetul şi dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

CITEȘTE ȘI: Cum să îți dai seama dacă ai un păr sănătos: Modalitatea aflată la îndemâna oricui

Dermatită seboreică

Ia în calcul şi dermatita seboreică! Completată de stres şi de teama căderii părului. Dar şi de unele reţete de frumusete prea agresive, aplicate după ureche şi fără să ţii cont de sfatul specialistului, potrivit clickpentrufemei.ro.

Comentarii: