LIFESTYLE

Care sunt cele mai întâlnite COMPLEXE ale bărbaților și cum și le pot depăși aceștia

Este un mit faptul că femeile sunt mai preocupate de imaginea lor decât bărbații. Mai multe cercetări ne arată că atunci când vine vorba despre complexe, fiecare are un motiv pentru care să nu fie pe deplin mulțumit de felul în care arată.

Un studiu publicat în jurnalul Body Image arată că femeile și bărbații sunt la fel de complexați de aspectul lor fizic. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 12.000 de participanți și a constat într-un set de întrebări privind nivelul de satisfacție al participanților în legătură cu felul în care arată. Rezultatele? Doar 9% dintre femei și 6% dintre bărbați sunt extrem de nemulțumiți de aspectul lor fizic, iar complexele lor sunt legate de greutate. O pătrime dintre participanți au apreciat că sunt extrem de mulțumiți de înfățișarea lor, în timp ce restul au declarat că sunt într-o oarecare măsură mulțumiți, scrie site-ul doctornerdlove.com.

Iată care sunt cele mai mari complexe ale bărbaților, pe care puțini dintre ei le recunosc:

Problemele cu greutatea

Bărbații nu sunt la fel de preocupați de colăceii care se depun atunci când iau în greutate câteva kilograme, ci de creșterea în volum a sânilor.

Puțini știu însă că acest țesut nu se formează doar din cauza creșterii în greutate, ci și din cauza schimbărilor hormonale, a unor condiții ereditare, a unor boli sau a utilizării anumitor medicamente. De aceea, numărul bărbaților care apelează la o procedură numită ginecomastie, care rezolvă problema odată pentru totdeauna, este în creștere de la an la an.

Foto: Pinterest.com

Problemele cu tenul

Acneea apare la bărbați mai ales la pubertate, însă o formă gravă de acnee în adolescență îi poate lăsa pe mulți cu semne pe tot chipul.

Acneea poate apărea și la maturitate, din cauza alimentației, a schimbărilor hormonale, a unor infecții cu stafilococ sau a unor medicamente.

Fotomodelul care DEMONSTREAZĂ că exercițiile cu greutăți sunt mai bune decât exercițiile cardio

Ghid de alergare pentru începători. Cum să alergi CORECT pentru a obține rezultatele dorite

Semnele care îți indică LIPSA de vitamine din organism. Ce trebuie să schimbi în dieta ta

Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să te adresezi unui medic dermatolog, care poate identifica exact cauza apariției acneei și îți poate recomanda tratamentul care să te ajute să scapi de ea.

Pilozitatea excesivă

Părul de pe antebrațe sau picioare nu este ceva care să îi complexeze pe bărbați, însă cel de pe spate, de pe umeri sau de pe brațe îi poate face să se simtă mai neîncrezători în aspectul lor fizic, mai ales atunci când trebuie să se expună în public, la plajă.

Părul în exces poate fi îndepărtat în mod regulat la un cabinet cosmetic, dar există și cazuri în care este recomandată îndepărtarea definitivă cu laserul.

Mare atenţie! Simptomele care anunţă LEUCEMIA

De ce femeile sunt MAI NERVOASE decât bărbații

Înălțimea

Statura este un alt complex al bărbaților, mai ales în cazul celor mai scunzi. Dacă o femeie poate păcăli cu ajutorul tocurilor, bărbații nu prea au opțiuni pentru a părea mai înalți. Cu toate acestea, există numeroase exemple de bărbați celebri care nu au lăsat statura să le stea în cale și au compensat printr-un corp întreținut la sală.

Foto: Pinterest.com

Chelia

Pierderea părului este un alt lucru care îi sperie până și pe bărbații care nu dau încă semne că ar fi în pericol să chelească. Calviția este, de cele mai multe ori, moștenită genetic, pe linia maternă, și niciun șampon sau loțiune nu poate stopa complet pierderea părului.

De ce NU ar trebui să mergi la culcare cu părul ud

Avertisment pentru milioane de oameni: De ce ne cade părul şi ce trebuie să facem – sfaturi importante ale specialiştilor

Singura opțiune este implantul de păr, ale cărui rezultate se văd din primele luni. Procedura poate fi însă destul de scumpă: prețurile pornesc de la 1.000 de euro și variază în funcție de suprafața care trebuie acoperită.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: