AVERTISMENT

Acest articol conține imagini explicite. Te rugăm să confirmi că ai vârsta legală pentru a accesa articole cu conținut sexual.

Explicit RELATII SANATATE

CAUZELE sângerărilor vaginale și recomandările specialiștilor pentru fiecare caz în parte

Fie ca apar in timpul, sau imediat dupa actul sexual, sangerarile vaginale nu sunt normale, de aceea este absolut necesar sa va consulte un medic. Netratate la timp, cauzele care provoaca sangerarile pot duce la complicatii severe. Iata 7 posibile cauze ale sangerarilor vaginale:

Dacă ai sângerări inexplicabile după un act sexual, programează-te pentru un consult ginecologic pentru a stabili cu exactitate cauza lor. Nu le ignora, deoarece nu sunt tocmai banale.

Aceste sângerări vaginale care nu pot fi explicate, deoarece apar când nu eşti la menstruaţie sunt foarte frecvente la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, după cum susţin medicii ginecologi. Inflamaţiile sau apariţia unor celule anormale la nivelul colului uterin pot cauza aceste sângerări care pot să apară în timpul sau după un act sexual. Însă, pe lângă aceste două cauze frecvente mai sunt şi alte afecţiuni care pot să genereze aceste sângerări.

Trebuie să reţii că sângerările vaginale inexplicabile nu sunt normale, de aceea este necesar să mergi la un medic ginecolog care în urma unui consult poate să stabilească exact cauza lor şi să-ţi prescrie un tratament adecvat.

Iată 7 dintre cele mai întâlnite cauze ale sângerărilor care apar în timpul sau în urma unui contact sexual:

Tipurile de bărbați pe care femeile le adoră

Care sunt GREȘELILE pe care TOATE femeile le fac într-o relație

1. Displazia cervicală sau celulele anormale de la nivelul colului uterin

Nu te speria, aceste celule care se dezvoltă anormal la nivelul colului uterin nu sunt neapărat canceroase, ci este foarte posibil să nu fie periculoase. Însă este necesar să mergi la ginecolog pentru ca în urma investigaţiilor recomandate să ai un diagnostic corect pus , scrie eva.ro.

2. Cevicita sau inflamaţia colului uterin

De cele mai multe ori, cervicita poate să fie asimptomatică şi nu generează complicaţii semnificative. Însă, ginecologii atenţionează că în unele situaţii, inflamaţiile colului uterin apar în urma contactării unei boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau chlamydia.

CUM să te simţi în largul tău în timpul partidei de sex

Mituri ciudate despre SEX care chiar sunt adevărate! Iată ce poți păți în timpul partidelor de sex

Ce impact au MESAJELE cu caracter sexual asupra relatiei

3. Lubrifierea insuficientă a vaginului

Atunci când vaginul nu este suficient de bine lubrifiat, actul sexual poate să irite zona vaginală, cauzând leziuni care se pot manifesta prin sângerări uşoare.

4. Endometrioza

Se defineşte prin prezenţa ţesutului endometrial în afara uterului. Acestea se comportă în mod asemănător: se îngroaşă şi se dezintegrează, creând zone hemoragice în fiecare lună, din cauza fluctuaţiilor hormonale, aflăm de la medicul ginecolog Roxana Sucu. Citeşte mai multe despre endometrioză AICI.

Cum îți influenţează expunerea la SOARE viaţa sexuală / STUDIU

Lucrurile pe care doar femeile le cred sexy, NU și bărbații

Deja a uitat-o Brad Pitt pe Angelina Jolie?

5. Boli cu transmitere sexuală: chlamydia şi gonoreea

Chlamydia este o infecţie bacteriană a tractului genital care se transmite foarte uşor prin contactul sexual.
Gonoreea se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii.

6. Vaginita sau inflamaţia vaginului

Se manifestă prin secreţii, mâncărime şi durere, iar actul sexual poate să irite pereţii vaginali şi să genereze leziuni.

Detaliile pe care femeile NU LE STIU despre SEX

Avertisment pentru cupluri: Relaţiile care sunt în pericol în această toamnă

Vrei să-ţi prelungeşti viaţa? Sucul care te vindecă de mai multe boli

7. Fibromul uterin

Este o tumoră necanceroasă care se dezvoltă în grosimea peretelui uterului sau la exteriorul acestuia. Apare frecvent la femeile cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, iar specialiştii susţin că peste 80% dintre femei prezintă fibroame uterine până la vârsta de 50 de ani. De asemenea, medicii spun că aceste tumori necanceroase nu necesită întotdeauna tratament, decât în momentul în care încep să creeze probleme (cum ar fi imposibilitatea de a rămâne însărcinată şi un ciclu menstrual mult prelungit)

Comentarii: